Sözleşmelilerin kadroya alınması

Sözleşmelilerin kadroya alınması


ANKARA (A.A) - Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEMBİRSEN) Genel Teşkilatlanma Sekreteri Medeni Sevinç, kamuda memur işi yapan herkesin memur statüsüne alınması gerektiğini söyledi.
     Sevinç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bizim gönlümüz kamuda memur işi yapan herkesin memur statüsüne alınmasıdır. Yani kim ne işi yapıyorsa o statüde ve o unvanda olmasıdır. Üniversite mezunu olup da kamuda sözleşmeli veya işçi statüsünde çalışan, fiili memur görevi yapan arkadaşlarımızın da kadroya alınması olmazsa olmazlarımızdandır dedi.
     Kamu kurumlarında çalışan üniversite mezunlarının memur kadrosuna alınmasında başta devletin büyük bir menfaati olacağını savunan Sevinç, Çünkü fiili olarak iş yaptırıyoruz, işçi statüsünde. Sorumluluk vermiyorsun, sorumluluk alıyorsun. Sorumlu olması gereken konuda da sorumluluk yüklemiyorsun. Bu Devlet ciddiyetiyle bağdaşmaz. Biz Hükümetimize sesleniyoruz: nasıl ki sözleşmeli çalışan yerel yönetim çalışanlarının bu durumuna da bu kardeşlerimizi de ilave edilerek kadroya alınmasını canı gönülden istiyoruz ve takipçisiyiz diye konuştu.
     Sevinç, Hükümet yetkilileriyle yaptıkları görüşmelerde memur maaş kat sayısını ek gösterge de dahil hesaplanarak ödenmesinin gündeme geldiğini bildirdi.
    
     Muhabir: Ali Tuna
     Yayıncı: Eyüphan Kılıç
<< Önceki Haber Sözleşmelilerin kadroya alınması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER