Sosyal Güvenlik Haftasına doğru

Sosyal Güvenlik Haftasına doğru -Malatyada çeşitli etkinlikler düzenlenecek


MALATYA (A.A) - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenleyecek.
     SGK İl Müdürü Mustafa Yılmaz, kurum binasında düzenlediği basın toplantısında, 13-19 Mayıs tarihlerinin Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutlandığını hatırlatarak, bu nedenle kurumun çalışmalarında örnek gösterdiği 10 işverene plaket takdim edeceklerini, öğrencilere sosyal güvenlik bilinci oluşturulması amacıyla bazı hediyeler dağıtacaklarını söyledi.
     İl Müdürlüğü binasında hem vatandaşa iyi hizmet verebilmek hem de çalışanların ferah bir ortama kavuşmasını sağlamak için düzenlemeler yaptıklarını kaydeden Yılmaz, "www.malatyasgk.gov.tr" internet sitesini açtıklarını, artık vatandaşların buradan da çeşitli hizmetleri alabileceğini anımsattı.
    
     -Çalışanların yüzde 42si kayıt dışı-
    
     Kayıt dışıyla mücadele çalışmalarına da değinen Yılmaz, Malatyada çalışan nüfusun yüzde 42sinin kayıt dışında olduğunu aktardı. İlde 160 bine yakın çalışan bulunduğunu kaydeden Yılmaz, "86 bin emeklimiz var. Çalışan sayısının artması gerekiyor. Bunun için de kayıt dışıyla etkin mücadele edilmesi şart. Kurum ve kuruluşların da bu konuda bize yardımcı olması, destek olması, iş birliğine gitmesi lazım" diye konuştu.
     Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yılmaz, ölen bir emekli ya da çalışanın maaşının eşine ya da çocuklarına bağlanması sırasındaki işlemlerin uzun sürdüğünün belirtilmesi üzerine, bununla ilgili çalışma yapıldığını, çalışma sonunda bu sorunun da ortadan kalkacağını söyledi.
     Yılmaz, bir gazetecinin SGK İl Müdürlüğünde bazı çalışanların siyasi tutumları dolayısıyla görevlerinin değiştirildiğine ilişkin iddialar bulunduğunu belirtmesi üzerine, "Siyasilere siyasiler cevap verir. Biz memuruz. Ama sadece şunu söyleyebilirim; biz iş yerimizde daha verimli çalışılması için bazı düzenlemeler yaptık. Arkadaşlarımızı da o çerçevede görevlendirdik. Ben çalışanların çalışmalarına bakarım. Çalışanlar baş tacıdır. Çalışmayan da kusura bakmasın gerekli bütün işlemleri yaparım" ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Tuba Karahan
<< Önceki Haber Sosyal Güvenlik Haftasına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER