Soruşturmada izlenecek usul ve esaslara yönelik

Soruşturmada izlenecek usul ve esaslara yönelik bilgilendirme semineri


ŞIRNAK (A.A) - Cizre ilçesinde Cumhuriyet Başsavcılığınca, Etkin, Adil ve Hızlı Bir Soruşturmada İzlenecek Usul ve esaslar konusunda bilgilendirme semineri düzenlendi.
     Cizre Öğretmenevinde seminerde soruşturmaların insan haklarına, temel hak ve özgürlüklere dikkat edilmek suretiyle yapılması; adil, etkin ve hızlı bir soruşturma yapılmasının önemi hususunda bilgi verildi.
     Etkin, adil ve aynı zamanda hızlı bir soruşturma yapılması için izlenecek usullerin, Cumhuriyet Savcıları tarafından hazırlanan sunumlarla anlatıldığı seminerde, Cizrenin terör olaylarının sıkça yaşandığı bir bölgede olmasına karşın hukuk devleti olmanın gereği olarak her türlü suçla yasaların ve evrensel hukukun çizdiği sınırlar içerisinde mücadele edilmesi gerektiği, soruşturmaların da bu perspektiften hareketle yürütülmesi gerektiği vurgulandı.
     Seminere, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Varol, Cumhuriyet Savcıları Hakan Almalı, Mehmet Erten, Musa Kasımoğlu, Taner Şen, Cizre İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hikmet Uz, Cizre İlçe Emniyet Müdürü Ercan İçli ile İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığında görev yapan adli kolluk personeli katıldı.
    
     Muhabir: Abidin Yel / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Soruşturmada izlenecek usul ve esaslara yönelik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER