Sorgun Emniyet Müdürü Memişten dolandırıcılık uyarısı

Sorgun Emniyet Müdürü Memişten dolandırıcılık uyarısı


YOZGAT (A.A) - Sorgun İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Memiş, dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları uyardı.
     Memiş, yaptığı açıklamada, kötü niyetli kişilerin kendilerini kamu görevlisi veya emniyet mensubu gibi tanıttıklarını ve çeşitli vaatlerle kişileri kandırdıklarını bildirdi.
     Memiş, Bu tür dolandırıcılıkları meslek edinmiş bu kişiler, Sizi emniyetten arıyorum. Polis memuru falancayım. Babanıza yakalanma emri çıktı. Kontörüm yok detaylarını anlatamıyorum. Şu numaralı telefona şu kadar kontör gönderirseniz, size daha detaylı bilgi aktarabilirim şeklinde bahanelerle vatandaştan kontör isteniyor. Vatandaşlarımızın bu tür telefonlara inanmamaları gerekir. Bunun gerçek olduğunu sanan iyi niyetli vatandaşlarımız da maalesef bu tür istekleri araştırmadan kabulleniyor. Bunlara kesinlikle inanmayın, çünkü polis ve jandarma asla kontör istemez diye konuştu.
     Memiş, bir başka dolandırıcılık yöntemi olarak da kimliği belirsiz kişi veya şebekelerce Hediye kazandınız, Kol saati kazandınız, Faturanızdan indirim kazandınız gibi mesajlar gönderilerek yapıldığına dikkat çekerek, şunları kaydetti:
     Son günlerde bu tür dolandırıcılık olaylarında da gözle görülür bir artış olduğunu saptadık. Kimliği belirsiz kişi veya kişilerin cep telefonlarına gönderilen hediye mesajlarında artış gözlenmektedir. Cep telefonu sahiplerine hediye kazandınız şeklinde mesajlar gönderilerek geri dönüş yapıldığında telefon sahibinin kredi kartı ve şahsi bilgileri elde edilmeye çalışılmaktadır. Kişi veya kişiler, hem tüketiciyi ödül ile kandırmakta, hem de elde ettikleri bilgiler ile haksız menfaat sağlayarak dolandırıcılık suçunu işlemektedirler. GSM operatörlerinin de ismi kullanılarak böyle bir mesaj gelmesi durumunda cep telefonu sahipleri mutlaka ilgili operatörle iletişime geçmeli ve mesajın doğruluğu sorgulanmalıdır. Çünkü birçok kişi, bu mesajların GSM operatöründen geldiği zannederek sorgulama yapmadan mesajda belirtilen numarayı aramaktadır. Vatandaşlarımız, bu tür mesajlara karşı uyanık ve mağdur edilmemiş olsalar bile bunun dolandırıcılığa teşebbüs olduğunun bilincinde olmalı, gelen bu tür mesajları silmeden Cumhuriyet Savcılığına durumu bildirmelidir.
    
     Muhabir: Şahin Özmen / Ömer Sarı
     Yayıncı: İsmagil İçer
<< Önceki Haber Sorgun Emniyet Müdürü Memişten dolandırıcılık uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER