Sorgunda süne ve kımıl mücadelesi sürüyor

Sorgunda süne ve kımıl mücadelesi sürüyor


YOZGAT (A.A) - Sorgun Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün süne ve kımıl ile mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü bildirildi.
     İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, yaptığı açıklamada, Türkiyenin önemli tarım bölgelerinden biri olan Sorgunda, havaların ısınmasıyla birlikte kışlaklarından çıkan süne ve kımılların buğday başaklarının içerisine yumurtalarını bıraktıklarını söyledi.
     Yumurtalardan çıkan zararlıların buğday tanelerine zarar verdiğini vurgulayan Türkmen, 3 ayrı ekipte 9 ziraat mühendisi ile arazide süne ve kımıl mücadelesinin sürdürüldüğünü, son zamanlarda bu konuda büyük başarı sağlandıklarını anlattı.
     Mücadele sırasında anaç süne tespiti, yumurta tespiti ve yavru sayım tespitleri yapıldığını dile getiren Türkmen, Sorgundaki buğday tarlalarına 30 bin adet süne böceğini yiyen faydalı böcek bırakıldı. Süne oranı 25 santimetrekarelik alanlarda 0,4e kadar düşmüş. Buğday tarlalarında süne zararlılarının bu derece düşük görülmesi nedeniyle buğday rekoltesinin de iyi olacağını söylemek mümkün dedi.
    
     Muhabir: Şahin Özmen / Özcan Güney
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Sorgunda süne ve kımıl mücadelesi sürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER