Somuncu Baba ve Hulusi Efendi panelde

Somuncu Baba ve Hulusi Efendi panelde anılacak


MALATYA (A.A) - Malatyada düzenlenecek panelde, Somuncu Baba ve Hulusi Efendi anılacak.
     Genel Merkezi Malatyanın Darende ilçesinde bulunan, Türkiyenin çok sayıdaki ilinde temsilcilik ve gönüllüleri aracılığıyla faaliyet gösteren Hulusi Efendi Vakfının organize ettiği panel, perşembe günü Malatya Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirilecek.
     Vakıf Müdürü İsmail Hakkı Özbay, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Kayseri, Mersin, Sivas ve Malatyada akademisyenlerin konferans vereceği bir dizi etkinlikler gerçekleştirerek, insani değerler, hoşgörü, kardeşlik, sevgi, ahlak ve saygı konularına ele aldıklarını söyledi.
     Özbay, Kutlu Doğum Haftasının ardından tertiplenen panelde, Hazreti Muhammede duyulacak sevginin konu alınmasının yanı sıra Somuncu Baba ve Hulusi Efendinin insanlığa bakışı ve hizmet anlayışlarının da dile getirileceğini kaydetti.
     Somuncu Baba ile vakıflarının kurucusu Osman Hulusi Ateşin kabrinin Darendede olduğunu anımsatan Özbay, şunları kaydetti:
     Yüzyılımızın en önemli divan şiirlerini kaleme alan isimlerden birisi de Hulusi Efendidir. Divan edebiyatını, ulusal ve uluslararası boyutta anlatırken aşk, sevgi, insan, muhabbet ve değişik sembolleri duygu ve ruhla birleştirerek, gönül birlikteliğini sağlamayı amaçlıyoruz. Panellerimize tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz.
     Oturum Başkanlığını Prof. Dr. Mehmet Karagözün yapacağı panelde, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgilin Somuncu Baba Hazretleri ve Etkileri, Prof. Dr. Mehmet Soysaldının ise Hulusi Efendi ve Peygamber Sevgisi hakkında konuşma yapacağı bildirildi.
     (AST-AY-ÖND-AHM)
<< Önceki Haber Somuncu Baba ve Hulusi Efendi panelde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER