Somoncu Baba ve Hulusi Efendi Karabükte

Somoncu Baba ve Hulusi Efendi Karabükte anıldı


KARABÜK (A.A) - Hacı Bayram-ı Velinin hocası Somoncu Baba ile son yüzyılın önemli mutasavvıf ve divan şairlerinden Osman Hulusi Efendi, Karabükte düzenlenen etkinlikle anıldı.
     Karabük Üniversitesi Prof.Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonunda düzenlenen panele Es-Seyyid Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Hamit Hamidettin Ateş, Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Ahmet Şimşirligil, Vakıf Mütevelli Heyeti Üyesi Cemalettin Akgül, Tarihçi Resul Kesenci, protokol ve çok sayıda davetli katıldı.
     Panelin açılışında konuşan Vakıf Mütevelli Heyeti Üyesi Cemalettin Akgül, insanlığa hizmet eden simaların tanıtımı amacıyla 7 ayrı ilde planladıkları Somoncu Baba ve Hulusi Efendi panelinin ilkini Karabükte gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Akgül, şöyle devam etti:
     Somoncu Baba ve mutasavvıf Osman Hulusi Efendi gibi şahsiyetlerin insanlığa kazandırdığı eserleri ve hizmetleri düzenlediğimiz panellerle vatandaşlarımıza anlatmaya çalışıyoruz. Somoncu Baba ve Hulusi Efendinin şahsiyeti, insanlığa kazandırdığı eserleri ve hizmetleri elimizden geldiğince düzenlediğimiz programlarla anlatıyoruz. Bu amaçla Ankara, Konya, Kahramanmaraşın Elbistan İlçesi, Sivas, Gaziantep ve Kahramanmaraşta panel düzenleyeceğiz.
     Panelde, Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Ahmet Şimşirligil ve Tarihçi Resul Kesenci konuştu.
     Panele katılanlara Somoncu Babanın hatırasını yaşatmak amacıylaSomoncu Baba Sebil Ekmeği ve vakıf yayınları hediye edildi.
    
     Muhabir: Faik Erez
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Somoncu Baba ve Hulusi Efendi Karabükte Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER