Solaklı Vadisi Rekreasyon Projesi

Solaklı Vadisi Rekreasyon Projesi -Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Küçük: HES ve karayolları projelerimizle birlikte rehabilitasyon projelerini de istiyoruz. Doğal kaynaklarımızı, doğaya en az zararı vererek kullan


TRABZON (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mahir Küçük, HES ve karayolları projelerimizle birlikte rehabilitasyon projelerini de istiyoruz. Doğaya en az zararı vererek doğal kaynaklarımızı kullanmak amacındayız dedi.
     Solaklı Vadisi Rekreasyon Projesi kapsamında yapılan Gölet 1 Alanı için düzenlenen bilgilendirme toplantısına katılan Küçük, Türkiyenin hızlı bir kalkınma süreci içerisinde olduğunu söyledi. Küçük, projenin ülke için örnek olacağını vurguladı.
     Gölet 1 Alanının Solaklı Vadisindeki 9 noktaya uygulanacağını ifade eden Küçük, Burada halkımıza yönelik olarak dinlenme, alan ıslahı, restorasyon ve rehabilitasyonla ilgili örnek projemizi yapıyoruz. Solaklı Vadisi üzerinde 9 noktaya daha bu tarz projeler uygulayacağız. Bunları tabii ki Rize, Giresun ve Orduya doğru yaymayı hedefliyoruz dedi.
     Tahribatları en aza indirmek için çalıştıklarına işaret eden Küçük, İster istemez bu çalışmalar çerçevesinde doğaya yönelik tahribatlar oluyor. HES ve karayolları projelerimizle birlikte rehabilitasyon projelerini de istiyoruz. Doğaya en az zararı vererek doğal kaynaklarımızı kullanmak amacındayız. Bu çerçevede ilk uygulamamız Solaklı havzasında oluyor. Buradaki ilk örneğimizde Gölet 1 dediğimiz bu alan oldu diye konuştu.
     Gölet 1 Alanında incelemelerde bulunan Küçüke, Orman Genel Müdür Yardımcısı Recep Kaşan, Of Kaymakamı Tuncay Sonel, DSİ Trabzon Bölge Müdürü Adil Erdoğan Yaşaroğlu ile Karayolları Trabzon Bölge Müdürü Zeynel Abidin Yeşil de eşlik etti.
     (MY-BA-SFD)
<< Önceki Haber Solaklı Vadisi Rekreasyon Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER