Sokak hayvanları sıcak yuvaya kavuşuyor

Sokak hayvanları sıcak yuvaya kavuşuyor -Kocaeli Büyükşehir Belediyesince 4 yılda 3 bin 150 sokak hayvanı sahiplendirildi


KOCAELİ (A.A) - -18.11.2012 - Kocaelide oluşturulan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ve Geçici Bakım Evinde, 4 yılda 3 bin 150 sokak hayvanı sahiplendirildi.
     Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Alikahya Mahallesinde 6 bin metrekare alanda kurulan merkez, 300 bin liralık yatırımla yeniden dizayn edildi.
     Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Veteriner Şube Müdürlüğünce hizmet verilen barınak, 135 köpek ve 65 kedi kapasitesine sahip bulunuyor. Merkezde bulunan 2 veteriner hekim ve 13 bakıcı tarafından bu hayvanların toplanması, kısırlaştırılması, aşılanması, kayıt altına alınması ve tedavi edilmesi sağlanıyor.
     Merkeze alınan hayvanların barınması ve bakımı 11 adet kulübe ile sağlanırken, 5 adet prefabrike binada da ameliyat işlemleri ve tedavileri yapılıyor.
     Burada gerekli tedavileri sağlanan hayvanlar tekrar doğal ortamlarına bırakılırken, bakıma muhtaç ve özürlü hayvanlar ise merkezde tutuluyor.
     Ücretsiz sahiplendirme ve aşılama hizmetinin de verildiği Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ve Geçici Bakım Evinde, 2008 yılından bu yana 3 bin 150 kedi ve köpek sıcak bir yuvaya kavuşturuldu. Tesiste ayrıca 25 bin 631 sokak hayvanı kısırlaştırılıp, tedavi edildikten sonra aşıları yapıldı.
     Bakım evlerinden sahiplenilen hayvanların hayat boyu aşı ve tedavilerini, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi üstleniyor.
    
     Muhabir: Necdet Doğruyol
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Sokak hayvanları sıcak yuvaya kavuşuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER