SODES bu yıl da devam edecek

SODES bu yıl da devam edecek


ADANA (A.A) - Kalkınma Bakanlığı tarafından yürütülen Sosyal Destek Programının (SODES) 2013 yılında da Adanada uygulanmaya devam edeceği bildirildi.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 2011 yılında Adanada pilot olarak uygulanmasına başlanan ve Kalkınma Bakanlığı tarafından yürütülen Sosyal Destek Programının (SODES) 2013 yılında da sürdürüleceği belirtildi.
     2013 yılı SODES Programına kamu kurum ve kuruluşlarının 12 Mart-12 Nisan arasında başvurabileceklerinin belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     SODES programının amacı, özellikle dezavantajlı grupların ve il genelinin beşeri sermayesini güçlendirmek, aynı zamanda toplumsal bütünleşme sürecine destek olmaktır. Adana Valiliği, yerel düzeyde hazırlanacak ve uygulanacak SODES projeleriyle, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha fazla katılmalarını sağlamayı, istihdam edilebilirliği artırmayı ve kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler yoluyla bölgedeki kadın, çocuk, genç ve engellilerin kendilerini daha iyi ifade etmelerine katkı vermeyi hedeflemektedir. SODES programı kapsamında desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 6.600.000,00 TLdir. Program kapsamında desteklenecek her bir proje için tahsis edilecek asgari hibe tutarı 5.000.000 TL ve azami hibe tutarı 35.000.000 TL olarak belirlenmiştir. Programa ilişkin 2013 Yılı Teklif Çağrısı Başvuru Rehberi ve 2012 Yılı Program Bazlı SODES Uygulama Usul ve Esasları Adana Valiliği SODES resmi internet sitesi http://www.adanasodes.gov.tr adresinde yayınlanmıştır.
    
     Muhabir: Ömer Yıldız
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber SODES bu yıl da devam edecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER