SLİ Termik Santralinin özelleşmesi

SLİ Termik Santralinin özelleşmesi -AK Parti Kütahya Milletvekili Kinay: -Memur statüsünde çalışanlar diğer kurumlara devredilecek


KÜTAHYA (A.A) - AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Seyitömer Termik Santralinin (SLİ) özelleşmesinden sonra burada çalışan memurların başka kurumlara devredileceğini bildirdi.
     Kinay, yaptığı yazılı açıklamada, SLİnin özelleşmesinden sonra burada çalışanların mağdur olmamaları için ellerinden geleni yaptığını ifade etti.
     Buralarda çalışanların, bugüne kadar biriken tazminatları ve diğer haklarının Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (OİB) tarafından, sorumluluğunun alındığını belirten Kinay, şunları kaydetti:
     İşletmeyi satın alan taraf, 3 yıl süreyle buralarda çalışanların yüzde 95ini istihdam edecek. Memur statüsünde çalışanlar diğer kurumlara devredilecek. İşten çıkarma olmaması ve Kütahyanın istihdam kaybı olmaması için bunlar önemli. İsteyen arkadaşlar 4-C kapsamında kamuda işçi olarak, diğer kurumlarda çalışabilecek. Bunlar şartnamede yazılı. Termik santral çalışanları, devir sonrası bu işletmede çalışmak istemezlerse EUAŞa bağlı diğer santrallerde çalışabilirler.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber SLİ Termik Santralinin özelleşmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER