Sivil toplum kuruluşlarından barış sürecine destek

Sivil toplum kuruluşlarından barış sürecine destek -Adıyamanda 115 sivil toplum kuruluşu, ortak basın açıklaması yaparak barış sürecine destek verdi


ADIYAMAN (A.A) - Adıyamanda, 115 sivil toplum kuruluşu ortak basın açıklaması yaparak devam etmekte olan barış sürecine destek olduklarını açıkladı.
     Adıyaman Tabip Odası Başkanı Süleyman Kılınç, Demokrasi Parkında sivil toplum kuruluşları adına yaptığı açıklamada, Kürt ve Türk halklarında kayıplara neden olan, kökeni uzun yıllar öncesine dayanan ancak son 30 yılda sıcak çatışma halini almış kardeş kavgasına son vermek üzere, iyi niyetle yürütüldüğüne inandıkları sürece tam destek verdiklerini belirtti.
     Şu ana kadar hep çatışma ve şiddet yolunun denendiğini, ancak defalarca denenen bu yolun bir fayda sağlamadığını öne süren Kılınç, bu defa da barış yolunu denemek ve barışa bir şans vermek gerektiğine inandıklarını vurguladı.
     Süreci kesintiye uğratmak üzere tetikte bekleyenlere fırsat verilmemesi gerektiğinin altını çizen Kılınç, Süreçten beklenen başarının elde edilebilmesi için taraflarca güven arttırıcı önlemlerin alınmasının zaruretine inanıyoruz. Bu bağlamda taraflarca sıcak çatışmadan kaçınacak bazı tedbirlerin alınması, hem taraflardaki güven duygusunu arttıracak, hem de bu yolla süreci provake etmek isteyenlere fırsat verilmemiş olacaktır dedi.
     Barışa giden yolda en büyük engelin güvensizlik olduğunu aktaran Kılınç, şunları kaydetti:
     Toplumsal mutabakat ve barışın sürekliliği için, silahların susmasını ve çatışmasız bir ortam yaratılması gerektiğine inanıyoruz. Sırtında yumurta küfesi taşımayan ve yıllardır süren çatışma ortamından beslenen ve hala da bu beklentide olan kesimlerin, süreci baltalamak için her türlü çabayı gösterecekleri akıllardan çıkarılmamalıdır. Bu tür provokasyonlara ve engelleyici girişimlere karşı, sağduyulu insanları her zamankinden daha fazla itidalli davranmaya davet ediyoruz. Daha önce denenen ancak hayal kırıklığıyla sonuçlanan süreçlerle aynı akıbeti yaşamamak ve bu defa başarmak için, herkesi kullandığı dile ve siyasi duruşa azami özen göstererek sürece destek olmaya davet ediyoruz.
     Grup, açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.
    
     Muhabir: Hakan Furkan - Mehmet Fatih Aslan / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Sivil toplum kuruluşlarından barış sürecine destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER