Siverekten kısa

Siverekten kısa-kısa -SİVİLDERden ağaç kampanyası


ŞANLIURFA (A.A) - Sivereki İl Yapma ve Kalkındırma Derneğinden (SİVİLDER) ilçenin yeşillendirilmesi amacıyla 30 bin 231 yürek 30 bin 231 ağaç isimli ağaçlandırma kampanyası başlattı.
     Ağaç kampanyası hakkında bilgi veren SİVİLDER Başkanı Muzaffer Bayram, geçen yıl 30 bin 231 kişiyle stadyumda aynı anda şair Ahmet Arifin Anadolu şiirini okuyarak, bu alanda rekor kırıldığını hatırlatarak, şunları kaydetti:
     Bu rekoru hatırlatmak ve bunu ağaçlandırma seferberliğine dönüştürmek amacıyla kampanyayı başlattık. Kampanyaya destek sunmak amacıyla İrfan Şenbayram isimli vatandaş geçtiğimiz günlerde vefat eden babasını hayrına bir kamyon ağaç verdi bize. Temin ettiğimiz ağaçları öncelikle merkeze yakın köylerimize dağıtık, böylelikle kampanyayı başlatmış olduk.
    
     -Belediye personeline ilk yardım kursu
    
     Siverek Belediyesinde görevli personele yönelik ilk yardım kursu düzenlendi.
     Siverek Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Mezarlık İşleri personeline Belediye Meclis toplantı salonunda Acil Tıp Teknisyeni Nazif Bahçıvan tarafından ilk yardım kursu verildi.
     Belediye Park ve Bahçeler Müdürü Ali Bucak konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ilk yardımın hayatın her alanında kullanılabilecek önemli bir bilgi olduğunu belirterek, Personellerimizin günlük yaşamlarında karşılaşa bilecekleri olaylar karşısında ilk yardım bilgilerinin oluşması amacıyla böyle bir seminer düzenledik. Bu türden bilgilendirme çalışmalarımız devam edecek dedi.
    
     Muhabir: Şükrü Dolaş / Eşber Ayaydın
     Yayıncı: Sevil Çelik

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER