Siverekten kısa

Siverekten kısa - kısa -Trafik Haftası etkinlikleri


ŞANLIURFA (A.A) - Siverekte Trafik Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.
     Jandarma Trafik timleri, trafik güvenliği konusunda hazırlanan afişleri, akaryakıt istasyonları ve köy muhtarlıklarına asıp, el ilanı dağıttı.
     Ziyaret ettikleri köylerde traktör römorklarına reflektörler takıp, köylüleri trafik güvenliği konusunda bilgilendiren ekipler, ayrıca okullarında öğrenim gören öğrencilere yönelik de seminer düzenledi.
    
     -SYDVye 12 personel alınacak
    
     Siverek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına (SYDV) 12 personel alınacak.
     SYDV Müdürü Cengiz Baydilli, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, vakıf bünyesinde yürütülen çalışmaların aksamaması için personel alımına karar verdiklerini belirtti.
     SYDV Teşvik Fon Kurulunun vakıflarda çalışacak personelin niteliklerini belirleyen Norm Kadro Standartları, Nitelikleri, Özlük Hakları ve Çalışma Şartlarına İlişkin Esaslar ve 4857 sayılı İş Yasası uyarınca fakülte mezunlarının alınacağını aktaran Baydilli, KPSS puanı en az 60 puan alan adayların, 22 Mayıs Salı gününden itibaren müracaatta bulunabileceğini söyledi.
     Sözlü sınavın 28 Mayıs Pazartesi günü yapılacağını ifade eden Baydilli, KPSS ve sözlü sınav sonucuna göre personel alımının gerçekleştirileceğini kaydetti.
    
     -Eşini kaybeden kadınlara maaş
    
     Siverekte eşi vefat eden ve sosyal güvencesi bulunmayan kadınların tespiti yapılıyor.
     Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Cengiz Baydilli, bir süre önce başlayan çalışmalar kapsamında ilçe genelinde bin 526 kişinin maaş yardımı için müracaatta bulunduğunu belirtti.
     Vakıf görevlilerinin yaptığı çalışmayla maaş talebinde bulunan kadınlardan 681inin durumunun kesinleştiğini, diğer müracaatlarla ilgili incelemenin de devam ettiğini aktaran Baydilli, maaş alması kesinleşen kadınlara 2 ayda bir 500er TL ödeneceğini ifade etti.
     (MŞD-DAŞ)

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER