Sivastaki kuyumcu soygunu

Sivastaki kuyumcu soygunu -Kanalizasyon hattından yaklaşık 1 kilometre yüründükten sonra tünel açılıp Tarihi Taşhandaki bir kuyumcunun kasasından 30 kilo altının çalınmasıyla ilgili gözaltına alınan 7 kişiden 2si tutuklandı


SİVAS (A.A) - Sivasta, kanalizasyon hattından yaklaşık 1 kilometre yüründükten sonra tünel açılıp Tarihi Taşhandaki kuyumcunun kasasından 30 kilo altının çalınmasıyla ilgili gözaltına alınan 7 şüpheliden 2si tutuklandı.
     Sivas Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 4 gün önce 10 ayrı adrese yapılan eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 7 şüpheli, Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliğindeki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edildi.
     Şüphelilerden 3ü savcılıktaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Mahkemeye sevk edilen 4 şüpheliden Ömer T. ve Yılmaz T. adlı iki kardeş ise nöbetçi mahkemece tutuklanarak Sivas E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. Diğer iki şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
     Zanlıların soygun için 1 ay planlı çalışma yaptığı, yer altında hilti, kazma, kürek, madenci tepe lambası gibi malzemeler kullanarak kasaya ulaştığı belirtildi.
     Bu arada, polis ekiplerince düzenlenen operasyonda ele geçirilen 5 kilogram altın ve 300 bin lira ile hırsızlık olayında kullanılan çeşitli malzemeler basına gösterildi.
    
     -Olay-
    
     Tarihi Taşhandaki kuyumcunun kasasından 4 Ağustosda yaklaşık 30 kilogram altın çalınmıştı. Soyguncuların, Atatürk Caddesi üzerinden geçen ve yıllar önce üzeri kapatılarak yola dönüştürülen Murdar Irmağının kanalizasyon hattına çevrilen yatağına Aksu Parkı civarından girdikleri belirlenmişti.
     Şüphelilerin, kanaldan yaklaşık 1 kilometre yürüyerek Taşhan mevkisine geldikleri, buradan 10 metrelik tünel kazıp, zemin betonunu da kırarak kuyumcu dükkanının bodrum katında yer alan asansör tipi kasaya ulaştıkları tespit edilmişti.
     Dükkana girmeyen soyguncuların, kasayı oksijen kaynağıyla açıp, içerisindeki yaklaşık 30 kilogram altını alarak kaçtıkları saptanmıştı. Zanlıların dükkana girmemeleri dolayısıyla, alarm sistemleri çalışmamış, olay güvenlik kameralarınca kaydedilememişti.
    
     Muhabir: Serhat Zafer / Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Sivastaki kuyumcu soygunu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER