Sivastaki kuyumcu soygunu

Sivastaki kuyumcu soygunu -Tünel açarak ulaştıkları kuyumcunun kasasındaki 15 kilogram altını çalan zanlıların, 3 kuyumcu dükkanını daha soymayı planladıkları ancak tüneldeki çökmeler, beton ve demir engeller nedeniyle başaramad


SİVAS (A.A) - Sivasta kanalizasyon hattından yaklaşık 1 kilometre yürüdükten sonra açtıkları tünelden bir kuyumcunun kasasındaki 15 kilogram altını çalan zanlıların, aynı caddedeki 3 kuyumcu dükkanını daha soymayı planladıkları, ancak tüneldeki çökmeler, beton ve demir engeller nedeniyle bunu başaramadıkları öğrenildi.
     Sivas Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ile Olay Yeri İnceleme ekiplerinin kuyumcu soygununu aydınlatmak için başlattığı çalışmalar sürüyor.
     Çalışmalar kapsamında, Atatürk Caddesindeki tarihi Taşhanda bulunan kuyumcu dükkanının önü ve yaklaşık 30 metre yakınlarındaki bir nokta, iş makineleriyle kazıldı. Araç trafiğine kapatılan yolda belediye ekipleri, yaklaşık 3 metrelik çukur açtıktan sonra tünellere ulaştı. Yapılan kazıda, zanlıların kanalizasyon hattında açtıkları tünelin çökmesini önlemek için destek amacıyla kullandıkları çok miktarda tahta çıkarıldı.
     Zanlıların aynı caddede bulunan 3 kuyumcu dükkanını daha soymayı planladıkları, ancak tüneldeki çökmeler, beton ve demir engeller nedeniyle soygun girişimlerinin başarıya ulaşmadığı öğrenildi.
     Ekiplerin incelemesinin ardından tüneller, beton dökülerek kapatıldı.
     Sivasta 6 Ağustos Pazartesi günü kanalizasyon hattından yaklaşık 1 kilometre yürüyerek Atatürk Caddesindeki tarihi Taşhan mevkisine gelen zanlılar, tünel açarak handa bulunan kuyumcuya girip, kasadaki 15 kilogram altını çalmıştı.
    
     Muhabir: Muzaffer Akyüz / Önder Felek
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Sivastaki kuyumcu soygunu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER