Sivasta tarımsal hibe başvuruları açıklandı

Sivasta tarımsal hibe başvuruları açıklandı


SİVAS (A.A) - Sivas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Aslan, kentte modern ahır inşaatlarının yapılması ve modernizasyonuyla ilgili hibe duyurusunun 1 Haziran 2012 tarihinde sona ereceğini duyurdu.
     İhsan Aslan, yaptığı açıklamada, Sivas-Erzincan Kalkınma Projesi kapsamında 2011 yılında verilen tarımsal amaçlı hibelerin toplam 30 milyon dolarlık bütçeye sahip olduğunu belirtti.
     Aslan, bunun yaklaşık 22 milyon dolarının Sivas ve Erzincanda yapılan tarımsal amaçlı yatırımlarla alt yapı yatırımları için hazırlandığını, geri kalan kalan 8 milyon doların ise 2012 yılında Sivasta ahır yapımı ve modernizasyonu için hibe verilmesi ve kapalı-borulu basınçlı sulama yapılması, Erzincanda ise ahır yapımı ve kapalı-borulu basınçlı sulama yapılmasının planlandığını kaydetti.
     Yaklaşık 30 bin dekar alanı sulayacak olan basınçlı sulama inşaatlarının devam ettiğini belirten Aslan, Sivasta modern ahır inşaatlarının yapılması ve modernizasyonuyla ilgili hibe duyurusunun Sivas İl Gıda, Tarım ve hayvancılık Müdürlüğü web sitesi ile undp.org.tr web sitesinde 24 Nisan 2012 tarihinde yapıldığını, duyuruların 1 Haziranda sona ereceğini ifade etti.
     (SAE-EMN)
<< Önceki Haber Sivasta tarımsal hibe başvuruları açıklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER