Sivasta polisin orantısız güç kullandığı iddiası

Sivasta polisin orantısız güç kullandığı iddiası -Bir iş merkezindeki kavgaya müdahale eden polis memurlarının orantısız güç kullandığı iddiasıyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı


SİVAS (A.A) - Sivasta bir iş merkezindeki kavgaya müdahale eden polis memurlarının orantısız güç kullandığı iddiasıyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı.
     Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 9 Şubat Cumartesi günü saat 19.08de 155 Polis İmdat Hattı aranarak, Bankalar Caddesindeki Sefa İş Merkezinde kavga olduğu yönünde ihbarda bulunulduğu belirtildi.
     Olay yerine yakın ekibin bildirilen yere intikal ettiği kaydedilen açıklamada, İlk ihbar ve ekibin ilgili yere hareketi sırasında 19.09, 19.10 ve 19.11 saatlerinde haber merkezi çeşitli numaralardan aranarak, aynı olay için kavga ihbarları tekrarlanmış ve ek polis kuvveti talep edilmiştir denildi.
     Açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Başlangıçta aynı iş merkezinde bulunan iki dükkan sahibi arasında meydana gelen mala zarar verme, tehdit, hakaret, bıçakla kasten yaralama olayı, polisin olaya müdahale etmesi sırasında, polise karşı saldırgan ve hakaret içeren söz ve davranışlar sonucu görevi yaptırmamak için direnme, mala zarar verme, tehdit,hakaret ve bıçakla kasten yaralama olayına dönüşmüştür. 11 ve 12 Şubat 2013 tarihlerinde yerel ve ulusal medyada gündeme gelen polisin orantısız güç kullanımı, olabilecek daha ciddi olayların önlenmesi adına müdahalede bulunulurken meydana gelmiştir. Olaya karışan görevli polis memurları tespit edilmiş ve olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Sivasta polisin orantısız güç kullandığı iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER