Sivasta fırıncılara hijyen eğitimi verilecek

Sivasta fırıncılara hijyen eğitimi verilecek


SİVAS (A.A) - Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) tarafından ekmek üretiminde, dağıtımında ve satışında görev alanlara hijyen eğitimi verilecek.
     SESOB Başkanı Beşir Köksal, yaptığı yazılı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği kapsamında fırınlarda, ekmek üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışan ve fırınların uzantısı olmayan ekmek satış yerlerindeki ekmek satışı yapan personele temel gıda hijyen eğitimi verileceğini bildirdi.
     Hijyen eğitimlerinde farkındalık yaratmak istediklerini ifade eden Köksal, eğitimle ilgili esnaf ve sanatkarların idari para cezalarına muhatap kalmalarını önlemek istediklerini kaydetti.
     Köksal, 14 Ağustos 2012de ilk eğitimi vereceklerini, müracaatların ise 1 Ağustosta başlayacağını belirtti. Eğitime katılanlara yapılacak sınav sonunda Hijyen Eğitim Belgesi verileceğini bildiren Köksal, belge sahibi olmayanların çalışamayacağını, çalıştıkları takdirde ilgili kurumlara ceza verileceğini vurguladı.
    
     Muhabir: Önder Felek
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Sivasta fırıncılara hijyen eğitimi verilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER