Sivasta 4 sivil toplum kuruluşu ortaklaşa

Sivasta 4 sivil toplum kuruluşu ortaklaşa kurban kesti


SİVAS (A.A) - Sivasta 4 sivil toplum kuruluşu bir araya gelerek ortaklaşa kurban kesti.
     Dört Eylül Kültür ve Dayanışma Derneği, Kimse Yok Mu Derneği, Eğitimciler Derneği, Aktif Sivaslı Sanayici ve İş Adamları Derneği bir araya gelerek, Cem Vakfı Sivas Şube binasının bahçesinde kurban kesti. Kesilen 4 hisselik kurbanın etinin, Cem Vakfı Sivas Şubesine bağışlandığı bildirildi.
     Alevi dedesi Hasan Özer, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kurbanın Allaha yakın ve teslim olmak manasına geldiğini belirterek, Bunun yanında insanlar arasında birlik ve beraberliği, barışı, huzuru sağlamak, kırgınlıkları ve incitilen varsa onları onarmaktır. Kurban bir sevgidir. Sevgiler paylaştıkça çoğalır, acılar ise paylaştıkça azalır diye konuştu.
     Özer, Bu kurban da tüm canlıların birlik ve beraberlik olmasını sağlıyor. Bir ve beraber olursak güçlü oluruz, yeter ki biz bu birlik ve beraberliği sağlayalım. Gerçekten bizim buna çok ihtiyacımız var. Onun için bu bayramlar insanlar arasında çaresizlere, yoksullara, muhtaçlara, yetimlere yardım etmektir ifadelerini kullandı.
     Dört Eylül Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Elvan Cantemur ise Gelin canlar bir olalım özdeyişine uyarak bir araya geldiklerini belirterek, Geldik, bir olduk. Bayramlar her zaman bölüşmenin, paylaşmanın, kardeşliğin simgesi olmuştu. Biz de bunu değerlendirmek adına bugün burada bu kurbanı kesiyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Sivasta 4 sivil toplum kuruluşu ortaklaşa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER