Sivasta 12 tesisin toplu temel atma

Sivasta 12 tesisin toplu temel atma töreni -Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: -Bizden önce koalisyon hükümeti, 3,5 yıl iktidarda kaldı. 8,5 katrilyon para harcamış, 3,5 yılda 9 tane tesis açmış -Biz şimdi yılda sırf DSİ ile 300


SİVAS (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, kendilerinden önceki koalisyon hükümetinin, 3,5 yıl iktidarda kaldığını ve 3,5 yılda 9 tesis açtığını belirterek, Biz şimdi yılda sırf DSİ ile 300 tesis açıyoruz. 3 tesis nerede, 300 tesis nerede- dedi.
     Eroğlu, 4 Eylül Spor Salonunda düzenlenen 12 tesisin toplu temel atma töreninde yaptığı konuşmada, bütün dünyada kriz olmasına karşın Türkiyenin dimdik ayakta olduğunu belirtti.
     Artık enflasyon canavarı diye bir şey kalmadığını, Türkiyenin dünyada Çinden sonra en büyük büyüme oranıyla lider ülke olduğunu anlatan Eroğlu, 2023 yılında Türkiyeyi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına taşıma hedefinde olduklarını söyledi.
     Geçmişte IMF memurunun devlet başkanı gibi karşılandığını ifade eden Eroğlu, şöyle konuştu:
     Bugün IMFye 5 milyar dolar borç verecek duruma geldik. 23,5 milyar dolar borcumuz vardı, onu da hemen hemen, tamamen temizledik. Merkez Bankasının kasası artık dövizle dolu. Şu anda 103 milyar dolar Merkez Bankasında döviz var. Bir taraftan borç ödüyorsunuz, bir taraftan kasayı dolduruyorsunuz. İşte farkımız bu. Bütün Türkiyede devasa yatırımlar yapıyoruz. Muhalefetin hayal bile edemeyeceği yatırımlar yapıyoruz. Ulaştırma Bakanımız, 6 bin kilometreyle almış olduğu bölünmüş yolu, ki 80 yılda, şu anda 9 yılda 16 bin kilometre ilave ederek 22 bin kilometreye yükseltti. İşte destan bu.
     İktidarları dönemindeki eğitim, ulaştırma ve sağlık yatırımlarından bahseden Eroğlu, Bizden önce koalisyon hükümeti, 3,5 yıl iktidarda kaldı. 8,5 katrilyon para harcamış, 3,5 yılda 9 tane tesis açmış. Ama bizimle beraber bereket geldi. Onlar yılda 3 tesis açmış. 3,5 yılda 9 tesis, yılda 3 tesis eder. Biz şimdi yılda sırf DSİ ile 300 tesis açıyoruz. 3 tesis nerede, 300 tesis nerede- diye konuştu.
     Bakan Eroğlu, Hükümete gelince sayın Başbakanımız dedi ki, 49 şehirde su sıkıntısı var. Sivas da var bu şehirler içinde. Dolayısıyla su olmayan 49 şehre, tam 2040, 2050, 2060 yılına kadar; İstanbul, İzmir, Ankaraya da 2070 yılına kadar suyu getiriverdik. İşte bereket bu, hizmet bu, vatanını sevmek bayrağını sevmek, millete hizmet etmek budur dedi.
     Ormancılık faaliyetlerinin de devam ettiğini anlatan Eroğlu, yıl sonuna kadar Belçikanın yüzey alanına yakın araziyi ağaçlandıracaklarını bildirdi.
     Toplam maliyeti 133 milyon lirayı bulacak 12 tesisin hayırlı olmasını ve Sivasa bereket getirmesini temenni eden Eroğlu, törene geç geldikleri için özür diledi. Eroğlu, bu gecikmenin cezasını yatırımların bitiş tarihini erkene çekerek ödeyeceklerini sözlerine ekledi.
    
     -Milli Savunma Bakanı Yılmaz-
    
     Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırıma Sivasa yapılan yatırımlar için teşekkür ederek, Sivas için bitmiş projeleri 3,2 milyar TL. Sözleşmeye bağlanmış projeleri 3,7 milyar TL. İkisini toplarsak 7 katrilyon. Sadece Sivasa yapılan... diye konuştu.
     Toprağa yapılacak en güzel yatırımın da Benim sadık yarim kara topraktır diyen Aşık Veyselin yurduna yapılacak yatırım olduğuna dikkati çeken Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanlığı yatırımlarından bahsederek, Temeli atılacak 12 yatırımla birlikte Hafik, Zara, Yıldızeli, Şarkışla ve Kangalın insanları sulu tarıma kavuşacak. Bugün bir alınan yerden, belki ileride yetiştireceği ürüne göre 10 alınacak dedi.
     Sivasın da Türkiyenin de bugününün dünden iyi olduğunu söyleyen Yılmaz, yatırımların devam edeceğini belirtti.
     Konuşmaların ardından Hafik ve Zara ilçelerine canlı yayınla bağlanılarak, burada yapılacak tesislerle ilgili yetkililerle konuşuldu.
     Daha sonra Bakanlar Eroğlu, Yıldırım ve Yılmaz, diğer protokol üyeleriyle butona basarak, DSİnin toplam maliyeti 133 milyon lirayı bulacak gölet, sulama ve taşkın koruma tesislerinden oluşan 12 projesinin temelini temsili olarak attı.
     Eroğlu, 2017 yılında bitirilmesi planlanan Pusat Özen Sulaması 2. Kısım İnşaatı için firma temsilcisinden 15.05 2015 yılı saat 15.15te bitirilmesi için söz aldı.
     Törende, Vali Zübeyir Kemelek, AK Parti Sivas Milletvekilleri Ali Turan ve Hilmi Bilgin, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve çok sayıda davetli hazır bulundu.
     Törenin ardından, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İl Koordinasyon Toplantısına katıldı.
    
     Muhabir: Önder Felek
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Sivasta 12 tesisin toplu temel atma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER