Şişecamndan eğitime destek

Şişecamndan eğitime destek -Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesinde yapılacak endüstri meslek lisesi binasının protokolü imzalandı


MERSİN (A.A) - Şişecam tarafından Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesinde (MTOSB) inşa edilecek endüstri meslek lisesi binasının protokolü imzalandı.
     Mersin Valiliği tarafından yürütülen Mesleki Eğitimi Geliştirme Projesi kapsamında daha fazla öğrenciye eğitim vermek amacıyla yapılacak yeni binanın protokolünü, Vali Hasan Basri Güzeloğlu ile Şişecam Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman imzaladı.
     Aynı zamanda MTOSBnun müteşebbis heyeti başkanlığını yapan Vali Güzeloğlu, MTOSBde düzenlenen protokol töreninde, 130 ülkeye ihracat yapan organize sanayi bölgesinin ulusal bir marka olarak yoluna devam ettiğini söyledi.
     Kısa bir süre önce Türkiye çapında yapılan araştırmalar sonucunda MTOSBnin Türkiyenin en temiz 3üncü organize sanayi bölgesi seçildiğini anımsatan Güzeloğlu, Hedeflerimize düşlerle başlıyoruz. Projeleri önce beynimizde tasarlıyoruz, sonra uygulamaya geçiriyoruz. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu mesleki eğitim yerleşkesini, eğitimi ve üretimi bir arada tutan modeli baz alarak MTOSB içerisinde kuruyoruz dedi.
     Daha önce hayata geçirilen MTOSB Endüstri Mesleki Lisesi projesi çerçevesinde geçen eğitim-öğretim yılında 120 öğrencinin 4 ana branşta eğitim aldığını ifade eden Güzeloğlu, kapasitenin 5-6 katı taleple karşılaştıklarını vurguladı.
     Bu nedenle yeni binaya ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Güzeloğlu, bunun da Şişecam tarafından karşılanacağını kaydetti.
     Şişecamın 24 derslikli ve 3 atölyeli okul binası yapacağını anlatan Güzeloğlu, şöyle devam etti:
     Ayrıca okulun yanına Milli Eğitim Bakanlığı, İl Özel İdaresi ve MTOSB işbirliğinde 300 öğrenci kapasiteli bir yurt inşa edeceğiz. Spor alt yapılarıyla, sosyal donatılarıyla, sinema-tiyatro imkanlarıyla ve çağdaş altyapısıyla yine bir ilki başarıyoruz. MTOSB Endüstri Meslek Lisesine yeni bina kazandırılmasına dönük projenin hayata geçirilmesine önemli katkılar sunan Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer Çağlayana ve Şişecam Yönetim Kuruluna teşekkür ediyorum.
     Kırman da Türkiye Şişecam için özel bir yere sahip olan Mersinde düzcam, cam ev eşyası, cam ambalaj ve soda ambalaj alanlarında faaliyet gösteren fabrikalarının bulunduğunu söyledi.
     Bir endüstri şirketi olarak Mersindeki faaliyetleri bağlamında kente yaptıkları ekonomik katkıların dışında başka katkılar yapmaları gerektiğini kendilerine hatırlatan Vali Güzeloğluna teşekkür eden Kırman, Türkiyenin 2023 hedefleri ve sonrasına yönelik hedeflerde Türkiye Şişecam Fabrikaları olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Ekonomiye katkının yanı sıra eğitime de katkı sağlamaya devam edeceğiz diye konuştu.
     MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Teklinin konuşmasının ardından protokol imzalandı.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt/Veli Gürgah/Volkan Kaşık
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Şişecamndan eğitime destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER