Şırnak Çevre ve Şehircilik Müdürü Yiğit:

Şırnak Çevre ve Şehircilik Müdürü Yiğit: Bakanlık bizden il genelindeki riskli alanlar ile rezerv alanlarını istedi


ŞIRNAK (A.A) - Şırnak Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Muhammed Şah Yiğit, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının kendilerinden il genelindeki riskli alanlar ile rezerv alanlarının nereler olduğu konusunda bilgi istediğini bildirdi.
     Yiğit, Şırnak il merkezinin ikinci derecede, Beytüşşebap ilçesinin ise birinci derecede deprem bölgesinde yer aldığını belirterek, bu nedenle yapıların dayanıklılığının büyük önem taşıdığını söyledi.
     Yapılacak bir binanın mutlaka bir denetim firmasının gözetiminde yapılmasını isteyen Yiğit, Bakanlık bizden il genelindeki riskli alanlar ile rezerv alanlarını istedi. Deprem, sel taşkını, kaya düşmesi ve benzeri tehlikelere maruz kalan alanlara riskli alanlar diyoruz. Ayrıca rezerv alanı yani TOKİ bina inşa edecekse, sağlam binalar inşa edilecekse il ve ilçelerde hazineye ait yerlerin bakanlığa bildirilmesi istendi dedi.
     Riskli alanlarını bildirilmesi için yazı gönderdikleri belediyelerin, kendilerine riskli alanlarının bulunmadığı yönünde yazı gönderdiğine dikkati çeken Yiğit, şunları söyledi:
     Oysa Uludere riskli bir alandır, Beytüşşebap birinci dereceden deprem bölgesidir. Belediyeler riskli alan yok dese de biz kendi bildiğimiz riskli alanları bakanlığa bildirdik. Yeni yapılan binanın yapı denetimi tarafından denetlenmesi ve ruhsatlı olması gerekiyor. Ruhsatlı olmadığı zaman yapı denetim firmasının da yapabileceği bir şey yok. Bunun için ilk etapta, belediyeden ruhsatını alacak. Belediyeye ruhsat almaya giden bir vatandaş o projeleri ile beraber yapı denetimine yönlendiriliyor. Yapı denetim firması bünyesi altında çalıştıktan sonra bu inşaatı biz iki ayda bir kontrol ediyoruz. Kaçak yapılar bizim gözümüzde bina olmadığı için denetim yapamıyoruz. Yapı denetimine tabi olan binalarda denetim yapabiliyoruz. Vatandaşların depreme dayanıklı ev yapmasını istiyoruz.
    
     Muhabir: Cafer Balık / Özgür Ayaydın
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Şırnak Çevre ve Şehircilik Müdürü Yiğit: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER