Şırnaktaki terör saldırısı

Şırnaktaki terör saldırısı -Kent merkezine teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru için Adanada tören düzenlendi -Şehit Eşi: Ben de polis olacağım, aşkım


ADANA (A.A) - Şırnakta, kent merkezine teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru İbrahim Engin için Adanada tören düzenlendi.
     Şehit Enginin cenazesi, Adana Asri Mezarlık morgundan alınarak Sabancı Merkez Camisine getirildi.
     Burada düzenlenen törene, şehidin 2 aylık hamile eşi Merve, annesi İmran, babası Mustafa Engin kardeşleri, yakın akrabaları ile Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Murat Koç, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, siyasi parti temsilcileri, askeri yetkililer ve vatandaşlar katıldı.
     Şehidin eşi ve yakınları törende gözyaşlarına hakim olamazken, şehidin bazı yakınları baygınlık geçirdi.
     Şehidin hamile eşi Merve, eşinin şapkasını başına takarak, tabutuna sarılıp uzun süre gözyaşı döktü.
     Şehidin tabutu önündeki resmini eline alan Merve, Ben de polis olacağım, aşkım. Beni polis yapacaksın değil mi- aşkım. Sen cennete gittin, onlar ölecek. Hepimiz polis olacağız. Kurban olayım ben ona. Ben de vatan uğruna şehit olacağım, aşkım diyerek ağıt yaktı.
     Kılınan namazın ardından şehit Enginin cenazesi askerlerin omzunda cenaze arabasına taşındı.
     Törenin ardından şehit Enginin cenazesi Kabasakal Mezarlığında gözyaşları içinde Toprağa verildi.
     Diyarbakır nüfusuna kayıtlı İbrahim Enginin 3 kardeşinin de polis memuru olduğu, Enginin yaklaşık 4 ay önce Şırnaka tayininin çıktığı öğrenildi.
    
     Muhabir: Volkan Kaşık-Adana / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Şırnaktaki terör saldırısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER