Şırnakta Nevruz kutlamaları

Şırnakta Nevruz kutlamaları -Van Bağımsız Milletvekili Tuğluk: Barış için samimiyiz


ŞIRNAK (A.A) - Şırnak ve Cizrede Nevruz kutlandı.
     Şırnakta Nevruz kutlamalarının yapıldığı Cumhuriyet Meydanı etrafında geniş güvenlik önlemleri alınırken, etkinliğe katılmak için gelen vatandaşlar üst araması yapılarak alana alındı. Kutlamalar, Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ve Şırnak Belediye Başkanı Faik Saltanın Nevruz ateşini yakmasıyla başladı.
     Tuğluk, kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada, tarihi günler yaşadıklarını, Kürt sorununun demokratik ve barışçıl bir şekilde çözme fırsatı bulduklarını söyledi.
     Nevruzun direniş ve özgürlük demek olduğunu belirten Tuğluk, şöyle konuştu:
     Özgür ve demokratik geleceğimizin belirlendiği bir süreci yaşıyoruz. Bir kez daha belki de son kez barışa şans tanınıyor. Barışı bize hiç kimse altın tepside sunmayacak. Barışı da mücadele ederek getireceğiz. Biz barış için samimiyiz. Kürt hareketi barış için çözüm için samimidir, Öcalan samimidir. Tarihi adımlar atılıyor. Biz şimdiden 21 Martta Diyarbakırda verilecek mesajı biliyoruz ki, barış mesajı olacak. Biliyoruz ki özgürlük mesajı olacak.
     Konuşmaların ardından, vatandaşlar mahalli sanatçıların söylediği şarkılar eşliğinde halaylar çekerek eğlendi.
     Bu arada Cizrede de Nevruz kutlandı. BDP tarafından Sur Mahallesinde düzenlenen Nevruz kutlamaları, Nevruz ateşinin yakılmasıyla başladı. Nevruz ateşinin yakılmasından sonra vatandaşlar Cizre Mem U Zin Kültür ve Sanat Merkezi sanatçılarının seslendirdiği Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti.
    
     Muhabir: Şaban Yılmaz - Cafer Balık - Abidin Yel/Nail Kadırhan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Şırnakta Nevruz kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER