Şırnakta 8 polis memurunun şehit olması

Şırnakta 8 polis memurunun şehit olması -Silopi ve Cudi Dağında 8 polisin şehit olduğu terör saldırılarına katıldıkları öne sürülen 7 sanık hakkında toplam 44 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 115 yıla kadar hapis cezası istendi


DİYARBAKIR (A.A) - Şırnakta bu sene 8 polisin şehit olduğu terör saldırılarına katıldıkları öne sürülen 7 sanık hakkında toplam 44 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 115 yıla kadar hapis cezası istendi.
     Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame, Terörle Mücadele Kanunu (TMK) 10. Maddesi ile yetkili 8. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.
     İddianamede, 21 Mart 2012 tarihinde Cudi Dağında yürütülen operasyonda Şırnak Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli polis memurları Arif Mamış, Kadir Can, Cihat Akkaya, Recep Topaloğlu, Selim Arslan ve Mustafa Erdoğanın şehit olduğu, 9 güvenlik görevlisinin de yaralandığı, operasyon bölgesinden kaçmaya çalışan terör örgütü üyesi sanık Süleyman Tanrıverdinin de sağ olarak yakalandığı belirtildi.
     Sanık Tanrıverdinin güvenlik güçlerine gösterdiği mağaradan terör örgütü üyesi Mustafa Sidarın da sağ olarak çıkarıldığı kaydedilen iddianamede, çıkan çatışmalarda 5 teröristin de ölü olarak ele geçirildiği ifade edildi.
     İddianamede ayrıca sanıklardan bazılarının Silopide 11 Mayıs 2011 tarihinde polis memurları Gökmen Şimşek ve Muharrem Ünlünün şehit olduğu eylemle bağlantılarının tespit edildiği bildirildi.
     İddianamede, sanıklar Süleyman Tanrıverdi ve Mustafa Sidar hakkında Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak, Terör örgütüne üye olmak, 6 kez Kasten adam öldürmek, 9 kez Adam öldürmeye teşebbüs etmek, Tehlikeli madde bulundurmak ve Ruhsatsız silah taşımak suçlarından 16şar kez ağırlaştırılmış müebbet ile toplam 25şer yıla kadar hapis cezası istendi.
     Haklarında yakalama kararı bulunan sanıklar Haşim Direk ve Fahrettin Reva için 3er kez ağırlaştırılmış müebbet ile 13er yıl hapis, diğer sanıklar Süleyman Alğan, Mehmet Halil Ermeğan ve Ahmet Gün için de 2şer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 13er yıla kadar hapis cezası talep edildi.
     Toplamda sanıklar hakkında toplam 44 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 115 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.
    
     Muhabir: İbrahim Yakut
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Şırnakta 8 polis memurunun şehit olması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER