Şırnakta Doğru, Sürdürülebilir Kalkınma

Şırnakta Doğru, Sürdürülebilir Kalkınma Modeli Arayışı paneli


ŞIRNAK (A.A) - Şırnakta Doğru, Sürdürülebilir Kalkınma Modeli Arayışı paneli düzenlendi.
     Şırnak Valiliği, Şırnak Üniversitesi (ŞÜ) ve Güneydoğum Derneği tarafından Şırnak İçin Doğru Sürdürülebilir Kalkınma Modeli Arayışı konulu panel Kültür Merkezi Konferans Salonunda yapıldı.
     Vali Yardımcısı Deniz Zeyrek, panelde, sürdürülebilir kalkınmanın bütün ülkenin sorunu ve yakalamak istediği bir hedef olduğunu kaydederek, sürdürülebilir bir kalkınmanın uygun alanların ve sektörlerin tespit edilmesi ve bu alanlarda yatırımın yapılması ile mümkün olduğunu söyledi.
     Dicle Kalkınma Ajansı Şırnak Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Faik Buğday da Şırnakın sosyo ekonomik gelişmede son sıralarda yer aldığına değinerek, Sürdürülebilir kalkınma modeli arayışımız var. İnşallah bu panelin sonunda konuşmaları ve önerileri bir rapor haline getirip, bunu kamuoyuyla da paylaşacağız dedi.
     Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş ise bu tür panellerde ortaya konan fikir ve tebliğlerin faydalı olduğunu belirtti.
     Geliş, Panellerde güzel tebliğler olduğu zaman güzel sonuçlar da çıkıyor. Bugün ilimiz bugün bu güzel havaya istinaden ve güzel bir ortam yaratılırsa turizmde çok güzel altyapımız var. Cizrede turizmi canlandıracak çok güzel yerlerimiz var. Tarım hayvancılığımız var diye konuştu.
    
     Muhabir: Cafer Balık - Şaban Yılmaz / Nurten Aslan
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Şırnakta Doğru, Sürdürülebilir Kalkınma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER