Sinoplu öğrencinin İtalyadaki yarışmada birinci olması

Sinoplu öğrencinin İtalyadaki yarışmada birinci olması -Çizdiği karikatürle İtalyada düzenlenen yarışmada birinci olan Sinoğlu lise öğrencisi Fatmagül Gökçenin öğretmeni Aşkın Ayrancıoğlu, Milli Eğitim Bakanlığınca yılın öğretme


SİNOP (A.A) - Çizdiği karikatürle İtalyada düzenlenen yarışmada birinci olan Sinoğlu lise öğrencisi Fatmagül Gökçenin öğretmeni Aşkın Ayrancıoğlu, Milli Eğitim Bakanlığınca yılın öğretmeni seçildi.
     MEB Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyonca 700 bin öğretmen arasından başarı hikayeleri göz önüne alınarak seçilen 6 öğretmenden biri olan Boyabat Yaşar Topçu Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Aşkın Ayrancıoğlu, başarısını öğrencilerle paylaştı.
     Ankarada 24 Kasımda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından da kabul edilecek Ayrancıoğlu, AA muhabirine, 20 yıldır mesleğini severek sürdürdüğünü söyledi.
     Çizdiği savaş karşıtı temalı karikatürle bu yıl İtalyada Spilimbergo Ortaöğretim Enstitüsü tarafından düzenlenen Barış ve Hoşgörü konulu 16. Uluslararası Karikatür Yarışmasında dünya birincisi olan 8. sınıf öğrencisi Fatmagül Gökçe ve aynı yarışmada başarı ödülü alan Gülçin Çalışkanın öğretmeni Ayrancıoğlu, Yaşar Topçu Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda 13 yıldır görev yaptığını ve öğrencilerinin pek çok ulusal ve uluslararası yarışmalardan ödüllerle döndüğünü belirtti.
     Öğrencilerim bugüne kadar karikatür yarışmalarında 4 kez dünya birinciliği, 20 kez Türkiye birinciliği, ulusal ve uluslararası alanlarda da sayısız ödül aldı diyen Ayrancıoğlu, şöyle devam etti:
     Bugün güzel sanatlar liselerinde ve fakültelerinde, eğitim fakültelerinin resim bölümlerinde onlarca öğrencim var ve bu benim için sevinç kaynağı. Kendim karikatür, resim, grafik sanatlar ve fotoğrafla uğraşıyorum. Özellikle bugüne kadar katıldığım karikatür yarışmalarında 26sı uluslararası olmak üzere 5 kez dünya biriciliği ve 70in üzerinde ödülüm bulunuyor. Eserlerim kitap ve dergi kapaklarında ulusal ve uluslararası basında yer alıyor. Bu şekilde hem bireysel anlamda hem de öğrencilerimle birlikte üretimi büyük bir coşkuyla ve sevinçle sürdürüyoruz.
    
     -Başarıların bakanlık düzeyinde takdir edilmesi beni çok mutlu etti-
    
     Başarı hikayeleri ile Türkiye genelinden seçilen 6 öğretmen arasında yer almanın kendisini mutlu ettiğini söyleyen Ayrancıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Haberi ilk aldığımda çok mutlu oldum. Çünkü Anadoluda neler yapılabileceğini bir kasabada, hatta bir yatılı okulda neler yapılabileceğini kanıtlamış olduk. Hem okulum, ilçem ve ilim adına böyle bir başarıyı paylaştığım için çok mutlu oldum. Yıllardır bu başarıları zaten yaşıyorduk, hem bireysel olarak kendim, hem de öğrencilerimle beraber. Bu başarıların bakanlık düzeyinde takdir edilmesi beni çok mutlu etti.
     Yılın öğretmeni seçildiği için çok mutlu olduğunu ancak başarısını bireysel olarak alınmış bir başarı olarak görmediğini de ifade eden Ayrancıoğlu, şunları kaydetti:
     Türkiyenin birçok yerinde yılın öğretmeni olabilecek niteliklere sahip pek çok öğretmenimiz var. Onların nasıl bir özveri ile çalıştıklarını, tüm hedeflerinin öğrencilerinin eğitimi olduğunu, onların önünde yol açmak anlamında yürüdüklerini ve büyük emek verdiklerini biliyoruz. Bu ödülü, yılın öğretmeni unvanını biraz da onlar için almak benim için önemli bir duygu olacak.
     Öğretmenlerinin Türkiyede yılın öğretmeni seçilmesine çok sevinen öğrenciler ise öğretmenleri Aşkın Ayrancıoğlunu çok sevdiklerini söylediler.
    
     Muhabir: Halit Gümüş / Dilek Sezen
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Sinoplu öğrencinin İtalyadaki yarışmada birinci olması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER