Sinop

Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Bayrak: -Balık varlığını kurtarmak ve korumak için tekne sayılarını azaltma düşüncesine destek veriyoruz


SİNOP (A.A) - Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, Balık varlığını kurtarmak ve korumak için tekne sayılarını azaltma düşüncesine destek veriyoruz dedi.
     Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının aşırı ve bilinçsiz avlanmanın önüne geçmek amacıyla denizlerde avlanan tekne sayısının azaltılması yönündeki çalışmalarını olumlu karşıladıklarını söyledi.
     Gerçekleştirilen çalışmanın su ürünleri kaynaklarının korunması ve balık stokları üzerindeki av baskısını azaltılması yönüyle önemli olduğunu ifade eden Bayrak, şunları kaydetti:
     Balık varlığını kurtarmak ve korumak için tekne sayılarını azaltma düşüncesine destek veriyoruz. Bu tür düzenlemeler balıkçığın önünü açacaktır. Uygulama ile sektörden ayrılmak isteyen tekne sahiplerine destek verileceği belirtiliyor. Bunlar sektörümüz açısından oldukça önemli gelişmeler. Balıkçılığın ekonomik sürdürülebilirliğine de olumlu yansıyacak proje, balıkçılık yapmaya devam eden tekne sahiplerinin de ekonomik olarak rahatlamasına yardımcı olacak. Aynı zamanda sürdürülebilir avcılığın sağlanmasına yönelik bir adım olarak değerlendirilen uygulama ile av ile av gücü arasındaki dengenin kurulmasına katkı sağlanacak. Bu sayede denizlerdeki balık varlığı da korunmuş olacak.
     Balıkçı tekneleri azaltılmasının balıkçılığın ve sektörün ömrünü uzatacağını vurgulayan Bayrak, şöyle devam etti:
     Çalışmaların 4 yıllık süreçte balıkçılara bildirilmesi ve uygulanmaya başlamasıyla birlikte su ürünleri ve balıkçılık sürdürülebilinir hale gelecektir. Böylelikle sektörün en önemli sorunlarından biri olan yoğun avlanma ve kaçak avlanmanında önüne geçilmiş olacak. Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının çalışmalarını merakla ve ilgi ile takip ediyoruz.
     (SAĞ-İSM)

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER