Sinop Valisi Cengizden, evine ulaşmak için

Sinop Valisi Cengizden, evine ulaşmak için raylı sistem kuran vatandaşa ziyaret


SİNOP (A.A) - Sinop Valisi Ahmet Cengiz, Sinopta 25 yıl önce yüksek bir alana yaptırdıkları evlerine yürüme güçlüğü çektikleri için evlerine ulaşmak için elektrikle çalışan 30 metrelik raylı sistem kuran Demirkol çiftini ziyaret etti.
     Karadeniz Mahallesinde oturan 78 yaşındaki Asım ve Yıldız (70) Demirkol çiftini evlerinde ziyaret eden Vali Cengiz, onlarla sohbet ederek raylı sistem hakkında bilgi aldı.
     Cengiz, Asım Demirkolu zekasından dolayı tebrik ederek, Sinoplular çok zeki insanlardır diyorlardı bana. İşte örneği burada canlı olarak karşımızda dedi.
     Geçen hafta basında bu cihazı görünce çok merak ettiğini, yerinde görmek ve incelemek istediğini anlatan Cengiz, Gerçekten çok orijinal. Belki kamu alanlarında da daha güvenlisi yapılabilirse yaygınlaştırılabilir diye düşünüyorum. Karadeniz, coğrafya olarak gerçekten çok çetin arazi koşullarına sahip bir bölge. Hepimizin bildiği gibi ulaşılamayan yerlere kolay ulaşım ya da ağır yüklerin taşınması için pratik bir alet. Hem yapan ustayı hem de düşünen, tasarlayan Asım Beyi kutlamak lazım diye konuştu.
    
     Muhabir: Halit Gümüş
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Sinop Valisi Cengizden, evine ulaşmak için Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER