Sinop Sosyal Güvenlik İl Müdürü Yılmaz:

Sinop Sosyal Güvenlik İl Müdürü Yılmaz: Türkiyede SSKya tabi olanlar geçici olarak Almanyada bulundukları sırada kurumumuz nam ve hesabına sağlık yardımlarından yararlanmaktadır


SİNOP (A.A) - Sinop Sosyal Güvenlik İl Müdürü Yaşar Yılmaz, Türkiyede SSKya tabi olanlar geçici olarak Almanyada bulundukları sırada kurumumuz nam ve hesabına sağlık yardımlarından yararlanmaktadır dedi.
     Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiyede SSKya tabi olanların, geçici olarak Almanyada bulundukları sırada SGKnın yardımlarından yararlandığını belirtti.
     Yılmaz, şunları kaydetti:
     Türkiyede SSKya tabi olanlar geçici olarak Almanyada bulundukları sırada kurumumuz nam ve hesabına sağlık yardımlarından yararlanmaktadır. Alman Yasal Hastalık Sigortası Başkanlığı ile varılan mutabakat sonucu, Türkiyede 4.1/B kapsamındaki Bağ-Kur sigortalıları ile 4.1/C kapsamındaki T.C. Emekli Sandığı mensuplarının Almanyada bulundukları sırada sağlık yardımlarından kurumumuzca yararlanmaları mümkün kılındı. Sigortalılar ile gelir ya da aylık sahiplerinin bakmakla yükümlü oldukları kişilerin öğrenim amaçlı Almanyada bulunmaları halinde, ERASMUS veya diğer öğrenci değişimi programları kapsamında öğrenim nedeniyle Almanyaya gidecek olan kimselerin sağlık yardımları Kurumumuzca karşılanacaktır.
    
     Muhabir: Halit Gümüş / Fatma Kalay
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Sinop Sosyal Güvenlik İl Müdürü Yılmaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER