Sinop İl Tapu Müdürü Sandıkçı:

Sinop İl Tapu Müdürü Sandıkçı: -Tapu işletim sistemi her geçen gün yenileniyor


SİNOP (A.A) - Sinop İl Tapu Müdürü İhsan Sandıkçı, tapu işletim sisteminin her geçen gün yenilendiğini ve vatandaşların il dışındaki Tapu Sicil Müdürlüklerinde kayıtlı olan gayrimenkullerini şimdi il dışından da satıp veya alım yapabilme imkanına sahip olduklarını söyledi.
     Sandıkçı AA muhabirine yaptığı açıklamada, tapuda yeni, dönem yeni sistem sayesinde vatandaşların Tapu Müdürlüğündeki işlemlerinin gün içinde tamamlandığını belirtti.
     Bu işlemlerin il dışında gayrimenkulü bulunan vatandaşları için de geçerli olduğuna işaret eden Sandıkçı, Örneğin İstanbulda gayrimenkulü olan bir vatandaşımız, Sinoptaki Tapu Müdürlüğümüzde işlemlerini yaptırabileceği gibi Sinopta bulunan gayrimenkulü için de İstanbuldan işlemlerinin yaptırabilmesi söz konusu. Vatandaşlarımız bu sistemi tam bilmemekle birlikte ilerleyen günlerde bu işletim sistemimiz çok daha seri hale gelecek ve Müdürlüğümüze gelen vatandaşlarımız da gerekli hizmeti alarak tapu işlemleriyle ilgili hiç bir sorun yaşamadan günü birlik işlemlerini tamamlamış olacak dedi.
     Sinopta günlük 20 civarında gayrimenkul alım satım işlemi gerçekleştirildiğini söyleyen Sandıkçı, bu durumun Sinop nüfusuna ve bir çok ile göre azımsanmayacak bir rakam olduğunu vurguladı.
     Sandıkçı, şöyle devam etti:
     Tapu işlemlerinde randevulu sistem uyguladığımızdan vatandaşlarımızı kuyruklarda bekletmeyip öncelikle konu hakkında gerekli bilgilendirmeleri yapıyoruz. Daha sonra yapılan işlemler için kendilerine mesaj çekiyoruz. Eksiklikler olduğunda kendilerini yeniden bilgilendiriyoruz. İşlemler tamamlandığında yine mesajlarla kendilerini müdürlüğümüze davet ediyoruz ve dosyalarını kendilerine teslim ediyoruz. Dolayısıyla biz de günü gününe işlemleri bitirerek vatandaşlarımıza kaliteli olarak ve zamanında işlemlerini teslim etmiş oluyoruz. Amacımız kalite yönetimi çerçevesinde vatandaşlarımıza en güzel hizmeti vermek.
    
     Muhabir: Kenan Türkseven
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Sinop İl Tapu Müdürü Sandıkçı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER