Sinoptaki etkili yağış

Sinoptaki etkili yağış -Sinop Valisi Cengiz: -Bu kadar felaket sonrasında can kaybının olmaması bizim için sevindirici bir olay. Selden zarar gören vatandaşlarımızın her zaman yanında olup onlara gereken her türlü yardımları


SİNOP (A.A) - Sinopta dün gece etkili olan sağanak, Ayancık ve Türkeli ilçelerinde su ve sel baskınlarına neden oldu.
     Sinop Valisi Ahmet Cengiz, selden zarar gören Ayancık ve Türkeli ilçelerinde incelemelerde bulundu.
     Vali Cengiz selden etkilenen yerler ve ilçedeki acil sorunlar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
     Şiddetli yağış nedeniyle Ayancık-Türkeli Karayolunun 5 kilometresinde dere yataklarının taşması sonucu çökme yaşandığını ifade eden Cengiz, İş makinaları yolun açılması için çalışmalarını sürdürüyor. Söküçayırı köyünde mahsur kalan 13 vatandaş askeri helikopterle kurtarılarak Ayancıkta bulunan şehir stadyumuna getirildi. Köyün sular altında kaldığı tespit edilerek gerekli çalışmaları sürdürüyoruz dedi.
     Türkeli ilçesine giderek burada da incelemelerde bulunan Cengiz, durumun bu ilçede daha vahim olduğunu bildirdi.
     İlçe merkezi ile ilgili sorunları tespit ettiklerini aktaran Cengiz, şunları kaydetti:
     Türkeli ilçemizde ve köylerde hasar çok büyük. İlçe içerisinde su şebekesi tamamen devre dışı kaldı. Sanayi sitesi çarşı esnafına ait 50 civarında işyeri sular altında kaldı. Türkeli Devlet Hastanesinin bodrum katını su bastı. Merkeze bağlı Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) selden dolayı zarar gördü. İlçe içerisinde bulunan yollarda büyük tahribatlar oluştu. Telefon hatları kesildi. Selden en çok etkilenen ilçeye bağlı Düzköyde çok ciddi hasar oluştu. Köyle ulaşımın sağlandığı köprüler yıkıldı. Yine ilçede bulunan 3 büyük kereste fabrikası, 1 tekstil fabrikası selden zarar gördü.
     İlçe dışında bulunan yerleşim alanlarına daha ulaşamadıklarını, durum tespit değerlendirmesi yapamadıklarını belirten Cengiz, 4 gün önce Dikmen ilçesinde meydana gelen sel felaketinin ardından hala 15 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu söyledi.
     Öte yandan Sinop-Samsun Karayolu üzerinde bulunan Güzelceçay Köprüsünün meydana gelen sel nedeniyle yıkıldığını anımsatan Cengiz, Ulaşımı yeni yapılan Sinop-Samsun sahil yolundan sağlıyoruz. Zarar ziyan tespit çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu kadar felaket sonrasında can kaybının olmaması bizim için sevindirici bir olay. Selden zarar gören vatandaşlarımızın her zaman yanında olup onlara gereken her türlü yardımları yapacağız. Vatandaşlarımız da bizlere yardımcı olsunlar diye konuştu.
    
     Muhabir: Halit Gümüş / Fatma Kalay
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Sinoptaki etkili yağış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER