Sinopta yılbaşı önlemleri

Sinopta yılbaşı önlemleri


SİNOP (A.A) - Sinop Valisi Ahmet Cengiz, vatandaşların yılbaşını huzur ve güven ortamında geçirmelerini sağlamak amacıyla alınması gereken önlemler hakkında genelge yayımladı.
     Genelgede, kentte yeni yıla huzur ve güven içinde girilmesini sağlamak üzere alınması gereken tedbirler şu şekilde sıralandı:
     İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünce gerekli güvenlik ve trafik önlemleri üst düzeyde alınacak, özellikle vatandaşlarla muhatap olan kolluk kuvvetleri kırıcı olmamaya ve vatandaşlara güler yüzlü davranmaya özen gösterecek. Belediye hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesine esas olarak başta yangın, temizlik ve içme suyu hizmetleri olmak üzere gerekli tedbirler eksiksiz alınacak, gıda ürünleri satışı ve imalatı yapan iş yerlerinin denetimlerine ağırlık verilecek.
     Muhtemel olumsuz hava koşulları, kar, sel ve heyelanlara karşı İl Özel İdaresi, Karayolları ve Devlet Su İşleri teşkilatı ile belediyeler, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü hazırlıklarını gözden geçirecek. Olabilecek her türlü kaza için 112 Acil servisleri ve devlet hastanelerinin acil servisleri hazırlıklı olacak. Haberleşmeyle ilgili Telekom Müdürlüğünce, elektrik arızalarına karşı Çalık Yedaş İl Koordinatörlüğünce önlemler gözden geçirilecek. Kaymakamlarca ilçelerinde benzer önlemler alınacak.
     Genelgede, vatandaşların dilek ve şikayetlerini 261 25 06 numaralı telefona iletebilecekleri kaydedildi.
    
     Muhabir: Halit Gümüş
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Sinopta yılbaşı önlemleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER