Sinopta rehine kurtarma tatbikatı gerçeği aratmadı

Sinopta rehine kurtarma tatbikatı gerçeği aratmadı -Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen tatbikatta, kuyumcu soygununda kaçırılan rehine 80 personelin katıldığı operasyonla kurtarıldı (Fotoğraflı -Görüntülü)


SİNOP (A.A) - Sinopta, Emniyet Müdürlüğüne bağlı Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği kuyumcu soygununda kaçırılan rehine, 80 personelin katıldığı operasyonla kurtarıldı.
     Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerince, Ulaştırma Araçlarının Kaçırılması ve Müdahale Tatbikatı adı ile yapılan tatbikatta, senaryo gereği Sakarya Caddesi üzerinde bulunan bir kuyumcuya giren 2 silahlı soyguncu, kuyumcuda çalışan bir kişiyi silah zoru ile otomobile bindirerek kaçırdı.
     Halkın yoğun olarak bulunduğu alanlarda silahlı soygunculara müdahale edilmezken, havaalanı yolu Bostancılı Kavşağına kadar takip edilen soygunculara müdahale edildi. Operasyonda panzer yardımı ile durdurulan araçtan indirilen iki şüpheli şahıs etkisiz hale getirildi, rehine kurtarıldı.
     Araçta içinde bomba olduğundan şüphelenilen poşet açık alana götürülerek bomba imha uzmanı tarafından patlatıldı.
     Sinop il Emniyet Müdürü Şeref Aytekinin başında yer aldığı tatbikatta, 1 Emniyet Müdür Yardımcısı, 4 Şube Müdürü, 1 Emniyet Amiri, 5 Başkomiser, 3 Komiser Yardımcısı, 65 Polis Memuru ve 1 bomba imha uzmanı görev aldı. Tatbikat alanında bir itfaiye aracı ile ambulans da hazır bekletildi.
    
     Muhabir: Halit Gümüş
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Sinopta rehine kurtarma tatbikatı gerçeği aratmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER