Sinopta Bölgesel İstişare ve Değerlendirme Toplantısı

Sinopta Bölgesel İstişare ve Değerlendirme Toplantısı -Vali Cengiz: Sanayi yatırımı için Sinop cazip bir il konumuna geldi


SİNOP (A.A) - Sinopta, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı İl Müdürlüklerinin sorunlarının çözümü ile Bakanlığa bağlı kuruluşlar arasında koordinasyon ve işbirliğinin güçlendirilmesine yönelik, Karadeniz illerini kapsayan Bölgesel İstişare ve Değerlendirme Toplantısı yapıldı.
     Sinop Valisi Ahmet Cengiz, bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, kentte özel sektör ve kamu sektörü olarak hizmet etmenin çabası içinde olduklarını belirtti.
     İnsan odaklı kamu hizmetine dikkat ettiklerini aktaran Cengiz, Bundan 50 yıl öncesini kıyasladığımız zaman o gün ki Türkiye ile şimdi ki Türkiye çok farklı bir noktada. Artık Türkiye dışarıya gözünü açmış ve dünyayla yarış eder durumda. Ekonomik açıdan son dönemlerde ABnin yaşadığı krizler ortada. Türkiyenin bir istikrarla büyüme sürecinde en ön sıralarda yer alması çok önemli dedi.
     Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne ciddi görevler düştüğünü ifade eden Cengiz, şunları kaydetti:
     Zorlaştıran değil, kolaylaştıran olmamız gerekiyor. Bu anlamda kamunun özel sektöre her yönde destek vermesi gerekiyor. Bizler bu makamlara gelmiş insanlar olarak devletimize milletimize çok ciddi yükümlülükleri olan insanlarız. Gecemizi gündüzümüze katarak görevimizi en iyi şekilde yapacağız. Verimlilik yönünden iyi analizler yapılmalı. Sanayi yatırımı için Sinop cazip bir il konumuna geldi. Sinop denilince deniz ve su ürünleri akla geliyor. Örneğin bu konuyla ilgili AB kapsamında 8 milyon Avroluk iki büyük projemiz var. Bu projelerin tamamlanmasıyla birlikte Sinopta çehre biraz daha değişecek. Bu bağlamda sanayi yatırımlarımız Sinopta devam ediyor.
     Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hayati Yaşar ise bu tür toplantıların 3 ayda bir yapıldığını belirtti.
     Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının vizyonunun artık bilim ağırlıklı olduğunu dile getiren Yaşar, Bu konuda üniversitelerle yakın işbirliğinde olmamız ve toplantılara artık üniversite rektörlerinin de katılması gerekiyor diye konuştu.
     Sinopta iki organize sanayinin olduğunu, merkezdeki sanayi bölgesine yapılan yatırım ve teşviklerle bölgenin şantiyeye dönüştüğünü bildiren Yaşar, il genelinde toplam 160 sanayi tesisi bulunduğunu, yaklaşık 4 bin kişi istihdam edildiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Kenan Türkseven / Fatma Kalay
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Sinopta Bölgesel İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER