Sınır ötesine yardım seferberliği

Sınır ötesine yardım seferberliği -Şanlıurfada, Suriyeye Yardım Platformunca, ihtiyaç sahiplerine bugüne kadar 55 tır yardım malzemesi gönderildi


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfada hayırseverler ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle oluşturulan Suriyeye Yardım Platformunca, ihtiyaç sahiplerine bugüne kadar 55 tır yardım malzemesi gönderildi.
     Kentte 5 ay önce faaliyetine başlayan platformun üyeleri, Suriyeliler için başlatılan ayni yardım kampanyasına destek vermeye devam ediyor. Yardımların Suriyelilere ulaşması için ellerinden geleni yapmaya çalışan gönüllüler, kent genelindeki stantlarda toplanan gıda, ilaç ve giyimden oluşan yardım malzemelerini haftanın belirli günlerinde, Paşabağı Mahallesindeki depoya ulaştırıyor.
     Burada yine gönüllülerce kategorilere ayrılarak kolilenen malzemeler, tırlara yükleniyor.
     Malzemeler, Akçakale ve Karkamış gümrük kapılarından geçirilerek Suriyedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.
    
     -Daha fazla destek talebi-
    
     Suriyeye Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, gazetecilere yaptığı açıklamada, iç savaşın devam ettiği Suriyeye ne kadar çok yardım malzemesi gönderilirse o kadar çok insanın ülkesinde kalacağını söyledi.
     Türkiye sınırındaki yerleşim bölgelerine ulaştırılmak üzere bugün 2 tır yardım malzemesinin daha Suriyeye gönderildiğini ifade eden Gerem, çalışmalarının bölgedeki savaş ortamı sona erinceye kadar devam edeceğini ifade etti.
     Haftada 4 tır yardım malzemesini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalıştıklarına değinen Gerem, şunları kaydetti:
     Aslında haftada en az 10 tır yardım malzemesi göndermemiz gerekiyor. Biz ne kadar çok yardım gönderebilirsek o kadar çok insan ülkesinden ayrılmak zorunda kalmayacak. Biz de bu gayret içindeyiz. Şu ana kadar yardımlarını esirgemeyen insanlardan Allah razı olsun. Gayretlerin devamını bekliyoruz.
     Platform üyesi Yusuf Mert de hayırseverlerden daha fazla yardım beklediklerini söyledi.
    
     Muhabir: Halil Fidan / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Sınır ötesine yardım seferberliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER