Sinema sanatçısı ve yönetmen Tarık Akan,

Sinema sanatçısı ve yönetmen Tarık Akan, Eskişehirde söyleşiye katıldı -Akan: Son 4 yıldır içime işleyecek bir senaryo gelmedi


ESKİŞEHİR (A.A) - Sinema sanatçısı ve belgesel film yönetmeni Tarık Akan, Eskişehirde düzenlenen söyleşide hayranlarıyla bir araya geldi.
     Tepebaşı Belediyesinin, Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde organize ettiği ve köşe yazarı Oktay Ekincinin yönettiği Sinema ve Kent Kültürü konulu söyleşide konuşan Akan, Avrupada sinema başta olmak üzere 7 sanat dalının devlet tarafından desteklendiğini söyledi.
     Eskişehirin her türlü sanatın arkasında olduğunu belirten Akan, Eskişehir bu anlamda başka bir şehir. Burayı çok seviyorum. Bu yüzden koşarak geldim dedi.
     Türkiyede 1980li yıllara kadar ayakları yere basan filmler çekildiğini ancak 1990lı yılların sonundan itibaren bu durumun değiştiğini savunan Akan, bundan dolayı son yıllarda belgesel yönetmenliği yaptığını anlattı.
     Akan, bir hayranının, Filmlerinizi gelecek kuşaklar da görsün. Yeni filmlerde siz görmek istiyoruz sözleri üzerine, Bu yıl iki senaryo geldi. Okudum, ikisine de yokum dedim. Çünkü senaryoda kalben, ruhen rahat etmezsem, o filmde oynayamam, oyunculuğumu sergileyemem. Son 4 yıldır içime işleyecek bir senaryo gelmedi diye konuştu.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Sinema sanatçısı ve yönetmen Tarık Akan, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER