Sınavların Yüksekovada yapılması için kampanya

Sınavların Yüksekovada yapılması için kampanya -Yüksekovadaki öğrenciler, açık öğretim sınavlarının ilçede yapılması için imza kampanyası başlattı


HAKKARİ (A.A) - Açık Öğretim Fakültelerinde okuyan Yüksekovadaki öğrenciler, açık öğretim sınavlarının ilçede yapılması için imza kampanyası başlattı.
     Sınavlar için en yakın sınav merkezi olan Hakkariye gitmek zorunda kaldıklarını belirten öğrenciler, sınav merkezine giderken sıkıntılar yaşadıklarını söyledi.
     Bu kapsamda imza kampanyası başlatan öğrenciler, topladıkları imzaları Açık Öğretim Merkezine gönderecek.
     Konuyla ilgili bilgi veren öğrencilerden Sinan Tayak, Yüksekovada, yaklaşık 4 bin açık öğretim öğrencisinin bulunduğunu söyledi.
     Tayak, şöyle konuştu:
     Yüksekovada ikamet etmemize rağmen, Hakkaride sınava giriyoruz. Her sınav zamanında 80 kilometre yol katederek sınav merkezine varabiliyoruz. Ayrıca karayolunun kış ve yaz aylarında hem güvenlik hem fiziki yapısı nedeniyle, yolculukta büyük tehlikeler yaşıyoruz. Sınav için Hakkaride bulunduğumuz 2 günlük konaklamada yaşadığımız otel ve ulaşım araçları sıkıntısı, maddi ve manevi olarak bizi etkiliyor. Yüksekovada bir açık öğretim bürosunun hizmet vermesini ve sınavların ilçede yapılmasını talep ediyoruz.
     İmza kampanyası bir hafta sürecek.
    
     Muhabir: Mesut Varol
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Sınavların Yüksekovada yapılması için kampanya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER