Simavdan kısa kısa

Simavdan kısa kısa -Kalıcı konut alanına pazar yeri kuruldu


KÜTAHYA (A.A) - Simav ilçesinde, Toplu Konut İdaresince (TOKİ) depremzedeler için yaptırılan kalıcı konutların bulunduğu alana pazar yeri kuruldu.
     Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, Muradınlar Mahallesindeki 19 Mayıs İlkokulu arkasında yer alan pazar yerinin açılması dolayısıyla düzenlenen törende, kalıcı konutlarda yaşayanlara verdikleri sözleri yerine getirdiklerini bildirdi.
     Mahallede su sorunu kalmadığını ve toplu taşımacılık için otobüs seferleri başlatıldığını belirten Karahan, Şimdi de pazar yeri kuruldu. Gelecek yıl jeotermal enerjiyi getireceğiz. Buradaki gibi bir semt pazarını da Esenevler Mahallesinde açacağız. Vatandaşlarımızdan talebim, alışveriş merkezleri yerine mahallenizdeki pazarları tercih etmeleridir dedi.
     Karahan ve beraberindekiler, daha sonra pazar yerini gezerek esnafa hayırlı olsun dileklerini iletti.
    
     -Çin malı bıçak ve satır uyarısı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Kurban Bayramında, Çin malı bıçak ve satır kullanılmaması gerektiği bildirildi.
     Simav ilçesinde faaliyet gösteren esnaf Mehmet Türker, AA muhabirine, Türkiyenin en kaliteli bıçaklarının Muğlaya bağlı Yatağan ilçesinde üretildiğini söyledi.
     Albenisi fazla, değeri düşük Çin malı bıçak ve satırların hem esnaf hem de kurban kesecek kişiler için sorun olduğunu belirten Türker, şöyle konuştu:
     El emeği göz nuru bir yerli bıçakla sorunsuz bir şekilde kurban kesebilirsiniz. Ancak 3lü, 5li ambalajlar içinde 10-15 liraya satılan Çin malı bıçaklarla kurban kesmek, yüzmek, parçalamak pek de kolay olmayacaktır. Bu yüzden vatandaşlarımızı uyarıyorum. Çin malı bıçaklarla kurban keserken Çin işkencesi çekmeyin.
     Türker, garantili yerli bıçak ve satırların fiyatlarının 5 ile 50 lira arasında değiştiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Simavdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER