Simavdan kısa kısa

Simavdan kısa kısa -Esenevler Mahallesine jeotermal enerji verilecek


KÜTAHYA (A.A) - Simav Belediyesi, bini aşkın konut ve iş yeri bulunan Esenevler Mahallesinde yaşayanların jeotermal enerjiden yararlanabilmesi için altyapı çalışmalarını tamamladı.
     Belediye Başkanı Kasım Karahan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Esenevlerde binden fazla konut ve iş yerinin yanı sıra biri özel iki ilköğretim okulu ve Anadolu Öğretmen Lisesinin bulunduğunu bildirdi.
     Mahallede binaların jeotermal enerjiyle ısıtılmasını sağlayacak izolasyonlu çelik ana boruların yer altına döşenmesi çalışmalarını tamamladıklarını ifade eden Karahan, şöyle konuştu:
     Ana boruları geçen yıl almıştık. Ancak elverişsiz hava şartları yüzünden yer altı döşeme çalışmalarına başlayamadık. Bu yıl ilkbaharda başladığımız yer altı boru hattı döşeme çalışmasını başarıyla tamamladık. Esenevler ile Kekliktepe mahallelerinin yıllardır süren jeotermal enerjiyle ısınma rüyası da böylece mutlu sonuca ulaşmış oluyor.
     Karahan, kentte 10 bini aşkın konut ve iş yerinin jeotermal enerjiyle ısıtıldığı bilgisini vererek, gelecek yıl jeotermal enerjiyi kentin tümüne yayarak Guinness Rekorlar Kitabına girmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.
    
     -Çadır mescitlerde Ramazan
    
     (Fotoğraflı)
    
     Simavda vakit ve teravih namazları, 19 Mayıs 2011de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde hasar gören camilerin yanlarına kurulan çadır mescitlerde kılınıyor.
     Depremin ardından ilçe merkezi, belde ve köylerde hasar gören camilerin bazıları yıkıldı, bazıları da can güvenliğini sağlamak için boşaltıldı.
     Vatandaşların ibadetlerinde herhangi bir aksamaya meydan vermek istemeyen Diyanet İşleri Başkanlığı, 19 Mayıs 2011den hemen sonra yıkılan ya da boşaltılan yaklaşık 17 caminin bitişiğine çadır mescitler kurdu.
     İlçe halkı, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ramazan ayı ibadetlerini çadır mescitlerde yerine getiriyor. Çadır mescitler ve çevrelerinde, özellikle teravih namazlarında yoğunluk yaşanıyor.
    
     -Öğrenciler yaz tatilinde İngilizce öğreniyor
    
     (Fotoğraflı)
    
     Simav ilçesine bağlı Çitgöl beldesinde, Okullar Hayat Olsun projesi çerçevesinde verilen İngilizce kursuna katılan 29 öğrenci, yaz tatilini yabancı dil öğrenerek geçiriyor.
     Halk Eğitim Merkezince Çitgöl İlköğretim Okulunda düzenlenen kursta görevli İngilizce öğretmeni Emine Çelik, AA muhabirine, toplam 120 saatlik kursun hafta içi her gün saat 14.00-16.30u kapsadığını söyledi.
     Kursta, ilköğretim 8inci sınıfa geçen öğrencilere 8inci sınıfın tüm İngilizce konularını anlatmaya çalıştığını belirten Çelik, Devam zorunluluğu olan kursta ayrıca pratik İngilizce, kelime çalışmaları, geçmiş yıllara yönelik İngilizce ders konularının tekrarı, alıştırmalar ve test sınavları uyguluyoruz dedi.
     Kursu başarıyla tamamlayacak öğrencilere Halk Eğitim Merkezince sertifika verileceğini dile getiren Çelik, kursa katılan öğrencilerin gelecek eğitim öğretim yılında İngilizce dersleri ve Seviye Belirleme Sınavında (SBS) zorlanmayacaklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Simavdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER