Simavda orman yangını

Simavda orman yangını -Güney beldesi ile Hamzabey köyü arasında çıkan yangın, yaklaşık 4 saatte kontrol altına alındı -Yangında, yaklaşık 2 hektar orman alanı ve 8 hektar tarım alanı zarar gördü


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyanın Simav ilçesinde çıkan ve yaklaşık 4 saatte kontrol altına alınan yangında, 2 hektara yakın orman alanı ve 8 hektar tarım alanı zarar gördü.
     İlçeye bağlı Güney beldesi ile Hamzabey köyü arasındaki Çimentepe mevkisinde, çam ağaçları bulunan ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Güney beldesinde yaşayan vatandaşlar, yangını fark ederek jandarmaya haber verdi.
     İlk müdahaleyi Güney beldesi ve Hamzabey köyü sakinlerinin yaptığı yangının söndürülebilmesi amacıyla bölgeye, Simav Orman İşletmesine bağlı ekiplerle Tavşanlı ilçesinde dün başlayıp bugün kontrol altına alınan orman yangını dolayısıyla görevlendirilen iki helikopter sevk edildi.
     Ekipler, rüzgarın etkisiyle yayılan yangını 4 saatte kontrol altına alarak, soğutma çalışması yaptı.
     Çam ağaçlarının bulunduğu yaklaşık 2 hektar orman alanı ve 8 hektar tarım alanının zarar görmesine yol açan yangının çıkış nedeni ve hasar tespiti için çalışma başlatıldı.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Simavda orman yangını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER