Simavda mera alanının azaldığı iddiası

Simavda mera alanının azaldığı iddiası -Muradınlar Mahallesinde yaşayan ve hayvancılıkla geçinen vatandaşlar, mera alanının azaldığını öne sürdü


KÜTAHYA (A.A) - Simav ilçesinde, Muradınlar Mahallesinde yaşayan ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar, mahalledeki mera alanının azaldığını iddia etti.
     Mahalle Muhtarı Mustafa Karabulut, AA muhabirine, mahalledeki yaklaşık 140 hanede yaşayan kişilerin, geçimlerini hayvancılıktan sağladığını söyledi.
     Bu kişilerin, hayvanlarını otlatmak amacıyla kullandığı 260 dekar vasıfsız orman alanının, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca 49 yıllığına ağaçlandırılması koşuluyla kiraya verildiğini ve mera alanının azaldığını belirten Karabulut, Binlerce hayvanın bulunduğu Muradınlarda besiciler, mera sıkıntısı çekiyor. Son olarak kullandıkları arazinin 49 yıllığına kiraya verilmesi, onları tamamen üzdü dedi.
     Karabulut, vatandaşların, seslerini yetkilileri duyurabilmek amacıyla imza kampanyası başlattığını dile getirdi.
     Besici Zeliha Güler de geçimini besicilikle sağladığını ve evlenecek iki çocuğu bulunduğunu anlattı.
     Mahalleye önce üniversite yerleşkesi kurulduğu bilgisini veren Güler, şöyle konuştu:
     Önce, Üniversite kurulacak, mahalleniz gelişecek dediler. Arazilerimizi üniversiteye bağışladık. Ardından yükseköğrenim öğrenci yurdu dediler. Ona da spor salonuna da yer gösterdik. Daha sonra 2011 yılında deprem nedeniyle yine arazilerimiz gitti. Önce Yunus Emre Evlerinin bulunduğu meramız elimizden alındı, daha sonra TOKİ evlerinin atıklarının toplanacağı arıtma tesisi için en verimli meramız işgal edildi. Şimdi de elimizde kalan ve hayvanlarımızı otlattığımız tek alan olan vasıfsız orman arazisi 49 yıllığına kiraya verildi. Bu hayvanlar ve biz ne yiyip içeceğiz, geçimimizi nasıl sağlayacağız-
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Simavda mera alanının azaldığı iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER