Simavda kurbanlık satışları başladı

Simavda kurbanlık satışları başladı


KÜTAHYA (A.A) - Simav ilçesinde, salı günleri Leylekkürü mevkisinde kurulan Hayvan Pazarında kurbanlık satışları başladı.
     Pazara hayvan getiren besici Ramazan Çaka, AA muhabirine, 25-28 Ekim tarihlerini kapsayan Kurban Bayramı öncesi ilçede kurbanlık alışverişlerinin başladığını söyledi.
     Kurbanlık fiyatlarının geçen yılın aynı dönemine göre benzerlikler gösterdiğini, özellikle büyükbaş hayvanların pazarda fazla olmasının hazır yem ve saman fiyatlarının yüksekliğinden kaynaklandığını bildiren Çaka, şöyle konuştu:
     Saman ve yem fiyatlarının yüksekliği birçok besiciyi, hayvanlarını elden çıkarmaya yöneltti. Kurbanlık fiyatları, 350 kilogram civarındaki bir dana için 3 bin ile 3 bin 500 lira, 120-150 kilogram civarındaki bir düve için 2 bin ile 2 bin 500 lira arasında değişiyor. Küçükbaş kurbanlık fiyatlarında geçen yıla göre fazla bir fark yok. 25-30 kilogram gelen bir erkeç 500-600 lira, 20 kilogram gelen bir kuzu da 350-400 lira arasında alıcı bekliyor.
     Kurban Bayramı yaklaştıkça fiyatlarda değişiklik olabileceğini dile getiren Çaka, besicilerin en önemli sorununun, yem ve saman fiyatlarındaki pahalılık olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Simavda kurbanlık satışları başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER