Simavda gıda denetimleri

Simavda gıda denetimleri -26 fırın denetlenerek, tebliğe uymayan bir fırının işletmecisine 5 bin 800 lira idari para cezası verildi


KÜTAHYA (A.A) - Simav Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ilçede faaliyet gösteren 26 fırında ekmeklerdeki tuz ve kepek oranını düzenleyen tebliğle ilgili denetimler yaparak, bir işletmeciye 5 bin 800 lira idari para cezası uyguladı.
     İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Ceylan, gazetecilere yaptığı açıklamada, sofraların vazgeçilmezi ekmeğin tüm Türkiyede olduğu gibi Simavda da daha az tuzlu ve daha bol kepekli olarak hijyenik şartlarda üretilip satışına başlandığını bildirdi.
     Fırın işletmecilerinin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yayımladığı yeni tebliğe uygun üretim yapıp yapmadığını ziraat mühendislerinden oluşan kontrol görevlileriyle sürekli denetlediklerini belirten Ceylan, şunları kaydetti:
     Tebliğin yürürlüğe girdiği 1 Temmuzdan bu yana ilçe genelinde ekmek üretimi yapan 26 fırında yaptığımız denetimlerde kurallara uymayan bir fırının işletmecisine asgari teknik ve hijyenik şartları muhafaza etmediği gerekçesiyle 5 bin 800 lira para cezası uyguladık. İlçe teşkilatımız bünyesinde görev yapan ziraat mühendisleri Murat Tokdemir ve Ahmet Acundan oluşan kontrol ekibimiz bu günlerde denetimlerini yoğunlaştırdı. Tebliğe uymayan işletmelere taviz vermiyoruz.
     Ceylan, kontrol mühendislerinin denetimlerde ekmek üretiminde tuz ve kepek oranlarının yanı sıra üretim ve taşıma araçlarıyla satış noktalarının hijyen şartlarına uygunluğu ve işletme kayıt belgesi konularını da incelediğini bildirerek, tebliğe aykırı üretim yapanlara 11 bin 875 liraya idari para cezası verilebileceğini sözlerine ekledi.
     Simavda faaliyet gösteren 26 fırında günlük ortalama 20 bin ekmeğin üretilip satışa sunulduğu belirtildi.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Simavda gıda denetimleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER