Simavda erozyonla mücadele

Simavda erozyonla mücadele -TEMA Vakfı Simav Gönüllüsü Önder: Tarım alanlarının enkazlarla yok edilmesine, müsaade edilmemeli


KÜTAHYA (A.A) - Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Simav Gönüllü Sorumlusu Ömer Önder, Tarım alanlarının enkazlarla yok edilmesine, müsaade edilmemeli dedi.
     Önder, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Simavın Kırvadi Ovasından sonra en verimli arazilerin Simav Ovasında bulunduğunu ve toprak tahribatının devam ettiği sürece bu ovada verimli toprağın kalmayacağını söyledi.
     Tarım alanlarının enkazlarla, beton yığınlarıyla doldurulması erozyonla kaybedilen topraklarımızla eş değerdedir diyen Önder, şöyle konuştu:
     Birileri artık bu toprak katliamına dur demeli. Tarla sahipleri geri dönüşü mümkün olmayan bu toprak kayıplarına dur demeli ve tarlalarına sahip çıkmalı. Bu gidişle gün gelecek 73 milyonu doyuracak besinlerin elde edileceği verimli toprakları bulamayacağız. Sebze ve meyve ithal eden ülkelerin başında olacağız. Çok geçmeden tarım alanların korunması noktasında herkes üzerine düşen görevi yerine getirsin.
    
     Muhabir: Zekereiya Türkel / Hadi Şengül
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Simavda erozyonla mücadele Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER