Silopi Müftüsü Aktaştan Berat Kandili mesajı

Silopi Müftüsü Aktaştan Berat Kandili mesajı


ŞIRNAK (A.A) - Silopi Müftüsü Mehmet Nurallah Aktaş, Berat Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajında, Berat gecesinin af dilemenin, arınmanın, elleri duaya, gönülleri semaya açmanın, doğrudan doğruya Rabbe yönelip mağfiret iklimine girmenin vakti olduğunu bildirdi.
     Mübarek üç aylar olarak bilinen Recep ayını geride bırakarak Regaip ve Miraç Kandillerini idrak etmenin mutluluğunun yaşandığını ifade eden Aktaş mesajında şu ifadelere yer verdi:
     Bu önemli zaman dilimlerinde kendimizi muhasebeden geçirme olanağı bulduk. Bu gece idrak edeceğimiz Berat Kandili bereketli zaman dilimlerindendir. Bu gecede yapılacak ibadetin bizleri günahlardan temizleyeceğini ve affedilmemize vesile olacağını bakın Allah Rasulü ne de güzel ifade etmiş; Şaban ayının on beşinci gününü oruçlu geçirin. Gecesinde ise ibadete kalkın. Çünkü o gece güneş batınca Allahu Teala en yakın semaya tecelli ederek fecir doğuncaya kadar, bağışlanma dileyen yok mu- Onu bağışlayayım, rızık isteyen yok mu- Ona rızık vereyim buyurur. Kalbimizi bir yoklayalım. Berat gecesi af dilemenin, arınmanın, elleri duaya, gönülleri semaya açmanın, doğrudan doğruya Rabbimize yönelip mağfiret iklimine girmenin vaktidir. Bu iklim mahrem yakarışlara, ulvi hüzünlere ve gözyaşı dökmeye gebedir. Bu gecede akacak gözyaşları çöküşün değil, kalbin yeniden hayat buluşunun sembolüdür. İdrak edeceğimiz Berat Kandilinin günahlarımızdan beraatımıza vesile olmasını Yüce Allahtan dilerim.
    
     Muhabir: Mehmet Demirhan / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Silopi Müftüsü Aktaştan Berat Kandili mesajı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER