Silifkede yat turizminin geleceği değerlendirildi

Silifkede yat turizminin geleceği değerlendirildi


MERSİN (A.A) - Silifke ilçesinde Selçuk Üniversitesi Silifke-Taşucu Meslek Yüksekokulu tarafından Mersin Bölgesinde Yat Turizminin Geleceği ve Yatçıların Beklentileri konulu panel düzenlendi.
     Altınorfoz Otelde düzenlenen panelin yöneticiliğini Silifke-Taşucu Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Halis Oğuz yaparken, konuşmacı olarak Doğu Akdeniz Marinaları İşletme Projelendirme Yatırım Danışmanlık Yöneticisi Hasan Kaçmaz, Hollandadan yatçı Jeannette Spit ve Jan Spit, İngiltereden Sarah Harrison ve Neville Harrison katıldı.
     Yüksekokul Müdürü Oğuz, yaptığı konuşmada, bölge turizminin gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlama çabası içerisinde olduklarını kaydetti.
     Taşucunun Türkiyenin Kıbrısa açılan çok önemli bir kapısı olduğunu ifade eden Oğuz, Taşucunun doğası, denizi, limanı, iklimi ve arazi durumuyla ilk çağlardan beri insanların büyük ilgisini çektiğini belirtti.
     Bulunduğu konum itibariyle Taşucuna dünyanın her yerinden insanların gelip yerleştiğini vurgulayan Oğuz, şöyle devam etti:
     Mersin ve bölgesinde yat turizmi ve yat turizminin ileride ne gibi beklentiler getireceğini çalışmakla, kendimizi ve bölgemizi daha fazla ispat etmekle görebiliriz. Bunun için bölgemizde turizmin gelişmesine önemli katkı sağlayan yat turizminin daha da gelişmesi amacıyla uluslararası paneller düzenlemeye devam edeceğiz.
     Panel diğer katılımcıların konuşmalarıyla devam etti.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber Silifkede yat turizminin geleceği değerlendirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER