Silifkede temizlik haftası kampanyası

Silifkede temizlik haftası kampanyası


MERSİN (A.A) - Silifke ilçesinde belediye ve kent konseyi tarafından hazırlanan Silifkemiz evimiz, evimiz tertemiz projesi kapsamında düzenlenen temizlik haftası başladı. Temizlik haftası etkinlikleri bu yıl hava kirliliği temasıyla yapılacak.
     Etkinlikler kapsamında Atatürk anıtında tören düzenlendi. Buradaki törene katılan öğrenciler ve protokol, daha sonra Atatürk Caddesinde yürüyerek, vatandaşlara fidan ve çiçek dağıttılar.
     Silifke Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nesrin Esin, temizlik haftası etkinliğinin açılışında yaptığı konuşmada, kentleri tehdit eden kirliliklerin su, hava, toprak, ses, gürültü, görüntü ve besin gibi temel kirlilikler olduğunu belirterek, Geleneksel hale gelen Silifke Temizlik haftasında her yıl bir kirliliği inceledik ve irdeledik. Bu yılda hava kirliliğini gündeme getirdik. Atmosferi meydana getiren gazların karışımından oluşan hava, canlı organizmanın yaşam sürecindeki en önemli elemanlardan biridir. Açlığa 60 gün, susuzluğa 6 gün dayanabilen insan havasızlığa ancak birkaç dakika dayanabilmektedir. Bu da insan hayatında havanın ne kadar önemli olduğunun göstergesidir dedi.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Silifkede temizlik haftası kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER