Silifkede sokak köpekleri bakımda

Silifkede sokak köpekleri bakımda


MERSİN (A.A) - Silifkede, belediye tarafından toplanan sokak köpekleri, hayvan bakım evinde kısırlaştırılıp küpelendikten sonra bakımları yapılıyor.
     Belediye Veterineri Ali Rıza Bozkurt, yaptığı açıklamada, başıboş köpekleri belediyeye ait hayvan barınağında topladıklarını, kısırlaştırdıktan sonra da yasa gereği bu hayvanları alındıkları ortama yeniden bıraktıklarını kaydetti.
     Amaçlarının, hem hayvan haklarına ilişkin düzenlemelere uymak, hem de ilçede yaşayanların sağlık ve güvenliğini tehlikeye düşürmeyecek önlemleri almak olduğunu ifade eden Bozkurt, şunları kaydetti:
     Bu nedenle barınağa getirdiğimiz hayvanlarda kısırlaştırma ve küpeleme çalışmaları yapmaktayız. Ayrıca bu hayvanların sağlık kontrollerini de düzenli bir şekilde devam ettiriyoruz. Belediye veterinerliği olarak hayvan gönüllüleri ile birlikte ortaklaşa çalışmalar yapmaktayız. Bu tür çalışmalarımızı bundan sonra da periyodik olarak yapacağız. Halkımız sokaklarda gördüğü küpe takılmış, aşıları ve bakımları yapılmış sokak hayvanlarından korkup endişe duymasınlar.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan/Nurdan Mısırlıoğlu Toros
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber Silifkede sokak köpekleri bakımda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER